Tijd

Sinds de vakantie ben ik weer aan het lezen. Wat begon bij een boek over een enorm liefdesverhaal en alle liefelijke zaken die daarbij horen ben ik nu de Camino aan het lezen. Het Rosie project (beide delen) vond ik briljant. Dit is een boek van dezelfde schrijver en dus kocht ik hem. Eindelijk heb ik het lezen weer te pakken. Wat een rust vind ik er in, maar ook.. wat een besef krijg ik er door. Tijd nemen voor mezelf, voor bewuste ontspanning. Lezen doet me oprecht meer dan tv kijken. Sinds ik samen woon, staat de tv heel veel aan. Onbewust ben ik veel meer tv gaan kijken. Ik weet niet wat ik voorheen altijd deed. Of eigenlijk.. ik zwierf uren en uren op md op mijn laptop op mijn kamer. Lezen. Het is pas mijn tweede boek, maar het is zo fijn en ja ik leer.

Het boek gaat over de enorme wandeltocht door Frankrijk en Spanje. Een tocht die ik mezelf nooit zie lopen, maar ik benijd de mensen. Ik bewonder ze. Ik probeer mezelf te verplaatsen. Ik stel mezelf de vragen waar zij mee bezig zijn tijdens het lopen. Ik probeer antwoorden te vinden en weet dat ik vaker mezelf naar buiten moet brengen. Lopend, rennend, fietsend, skatend desnoods. Maar naar buiten. Wind om mijn hoofd, water langs mijn pad, diertjes om mij heen en al het andere een stuk bij mij vandaan. Gewoon even weg bij mij. Of ik weg van alles. Gewoon vaker 'eventjes' in het niets en het alles zijn. Mijn boek is over 60 bladzijden uit. Ik wil zó graag weten hoe het afloopt en tegelijkertijd wil ik niet dat het uit is. Als dat het geval is (ervaar ik vaker) dan zit ik echt ín het boek.

Tijd moet ik maken. Moet ik nemen. Moet ik creëren. Maar vooral.. moet ik het geen invloed laten hebben op wat allemaal moet en wat anderen verwachten. Tijd blijft een raar iets. Ik 'moet' mezelf vooral aanleren meer te ontspannen en vaker stil te staan bij het feit dat ik opknap van buiten zijn. Met mezelf of voor mezelf. Niet per se alleen, maar wel in mijn vrije tijd, als in niet tijdens mijn werk.
Bewustwording is stap 1. Nu stap 2 doorvoeren. Zojuist een uur buiten fietsend en lopend de buurt bekend alsof hij weer nieuw was. Bedankt.
09 sep 2018 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Hammie
Hammie, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende