Terugblik 2020 en doelen 2021

Ik blijf het herhalen: 2020 was een bijzonder jaar. Voor mij persoonlijk was 2020 vooral erg gericht op werken. Ik heb het hele jaar mijn interimklus gehad, met zelfs een tweede klus ernaast, zodat ik 5 dagen in de week volledig vol zat. Dat ging niet helemaal vlekkeloos. Aan het begin van de Coronacrisis leek het erop dat ik helemaal geen werk meer zou hebben, maar opeens zat ik 5 dagen vol. Drie bij de ene opdracht, twee bij de ander. Ontzettend veel geleerd in het jaar. En ook veel stressvolle situaties gehad. Geleerd om mezelf uit te spreken (in mijn voordeel) om een burnout te voorkomen.

Inmiddels heb ik, vandaag, een telefoontje gehad dat één van die twee opdrachtgevers eind januari stopt én kreeg ik een mailtje voor een verlenging van drie maanden. 2021 zal op werkvlak dus wel weer gaan veranderen en we gaan gewoon zien welke klus ik nu te pakken ga krijgen.

Focus lag ook op het opzetten van een eigen blogwebsite. Eentje met als doel: geld verdienen aan de hand van waardevolle content. En dat begint eindelijk te lopen. Deze maand heb ik er zo'n 50 euro mee verdiend. Het is een mooi begin en het zegt vooral veel over de potentie.

Verder was 2020 het jaar waarin ik vriendschappen opnieuw onder de loep legde. Een vriendschap afgestoten, omdat zij me te veel claimde en onrealistische dingen van me verwachtte. Haar constante negativiteit wilde ik niet langer meer om me heen hebben. Ook andere vriendschappen werden voor mij duidelijker waar ik stond, en waar zij ten opzichte van mij staan. En ik besefte me: ik moet mijn geluk meer uit andere dingen halen. En wat kan ik blij worden van bijvoorbeeld mijn lieve, nieuwe papegaai.

En natuurlijk was dit het eerste volledige jaar met mijn vriend. We hebben de nodige uitdagingen gehad. Maar we hebben er altijd veel over kunnen praten.

En als laatste was dit het jaar van Lego. Ik heb erg véél Lego gekocht. Mijn vriend en ik hebben heerlijk gebouwd en het was een fijne manier van creatief zijn.


Anyhow, ik had ook een aantal doelen, die ik compleet vergeten ben in dit dynamische jaar. Eens kijken of het is gelukt:

Ik wil echt heel hard werken aan een buffer en zorgen dat mijn inkomsten flink hoog blijven.
Check! Ik heb nog meer verdiend dan ik had gedacht en de buffer is heel goed uitgebreid. Heel trots op! Laatst een gesprek gehad met een hypotheekadviseur en een hypotheek krijgen wordt in 2021 alleen maar realistischer. En dat is fijn.

Ook wil ik veel meer gaan doen met mijn boeken.
Hiermee bedoelde ik schrijven, maar dat is eigenlijk totaal niet gelukt. Corona zorgde voor stress, ik heb daarnaast superveel gewerkt, waardoor ik aan weinig toe kwam. En creativiteit was ver te zoeken. Helaas.

Ik wil blijven genieten van mijn relatie
Dat is denk ik wel gelukt. We hadden onze uitdagingen, maar ik ben echt ontzettend blij met hem en waardeer zijn kijk op het leven enorm.

Verder wil ik mijn huis verder opruimen.
Nauwelijks wat mee gedaan.

Als laatste, en hier is hij weer, ik zou graag wat willen afvallen.
Uh nee. Ben eerder zwaarder geworden dan lichter, vanwege de stress vooral in de beginperiode van Corona.

En als een soort bonus: vooral genieten en me laten verrassen door de mooie dingen die 2020 hopelijk te bieden heeft.

Heel apart om dit te lezen, omdat ik het schreef toen er van Corona nog geen sprake was. Verrassingen waren er absoluut...




Nou goed, nu nog tijd om mijn doelen voor 2021 op een rij te gaan zetten:

Ik wil me echt veel meer gaan richten op het schrijven van boeken, en ook op het promoten ervan. Ik zet social eigenlijk te weinig in. Wat zonde is. Ik heb een geweldige nieuwe uitgever en ik weet dat hier kansen liggen voor me. Hoop dan ook echt dat mijn creativiteit een stuk beter zal zijn in 2021.

Ik wil ook mijn blogsite verder laten groeien en meer passief inkomen genereren. De eerste inkomsten zijn een feit en ik weet dat ik dit flink kan verhogen als ik me maar inzet voor meer en betere content. Er zit een hoop potentie in deze site. Daarnaast wil ik ook kijken of ik een tweede project kan starten. Ik wil gewoon graag een groter portfolio hebben.

Ik wil in 2021 serieuze stappen maken om te kijken wat er mogelijk is om een huis te kopen. De hypotheekadviseur gaf positieve cijfers en ik hoop echt dat ik niet nog een jaar langer moet wachten. De LAT-relatie begint me inmiddels behoorlijk op te breken, dusja... Ik weet wel dat het niet heel handig is dat ik dan nu weer een opdracht kwijt ben, maar an sich maak ik me hier nog niet zo heel veel zorgen om. Ik zie dat er veel opdrachten zijn, en mocht het nou echt niet lukken: voor mijn werk zijn er ook genoeg banen in loondienst. Een voordeel van mijn werk: bedrijven willen nu meer dan ooit online zichtbaar zijn. Waar ik eerder altijd te horen kreeg 'Oh we schrijven zelf wel onze teksten' of 'O niet nodig', is er nu extreem veel vraag naar contentschrijvers en SEO-specialisten.

Verder wil ik mijn relatie meer next level krijgen. Ik zei in maart tegen mijn vriend: als we deze Coronacrisis doorkomen, dan zegt dat veel voor onze relatie. Ik denk dat we alleen maar meer naar elkaar kunnen gaan groeien.

En ik wil me veel meer in astrologie gaan verdiepen. Ik vind het super interessant namelijk en ik heb het afgelopen jaar erg veel op dit vlak geleerd.


En verder: goed voor mezelf zorgen, zorgen dat ik blijer word dan ik nu ben en geniet.
01 jan 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende