Spreiden

Ergens begin 2021 maakte ik een website, over een onderwerp dat direct aansloot bij de opdrachtgever waar ik net weg was. Ik had door alle research daar kansen gezien voor de particuliere markt, dus dacht: tja, daar kan ik best wat over bloggen.

Maar, na twee blogs had ik er eigenlijk geen zin meer in. Ik had al anderhalf jaar over dit onderwerp geschreven en het was technisch, en naja.. Bluh. Wel een onderwerp wat hot is en waar veel mensen zich mee bezighouden. En iets waar daardoor ontiegelijk veel concurrentie op is.

Ik richtte me weer op mijn huisdierensite.

Laatst ontdekte ik dat ik met een belangrijk zoekwoord op nummer 1 in Google sta. En dat terwijl ik de al bijna twee jaar niet meer had aangeraakt. En ik had eigenlijk géén idee hoeveel bezoekers ik eigenlijk binnenhaal. En daarom heb ik er maar een tool op gezet om eens te kijken wat er gebeurt.

Ik heb deze maand toch mooi 172 bezoekers gehad. En dat terwijl ik dus maar twee teksten heb. Mensen hebben weinig reden om door te klikken, want er is niks om door te klikken. De site is daarnaast hartstikke lelijk. Ik heb er letterlijk niks mee gedaan, behalve twee blogs op gegooid. En het zijn daadwerkelijke bezoekers. Ze blijven gemiddeld ruim 3 minuten op de site hangen. Ze lezen de tekst dus ook echt. Sterker nog: er is zelfs iemand via social media op de website gekomen.

Ik ben eigenlijk best verbaasd. Maar het heeft ook mijn ogen geopend. Ik ben altijd al een voorstander van meerdere bronnen van inkomsten creëren. Als er iets wegvalt, val je niet direct in een diep dal. Er komt altijd wel wat geld binnen. En met mijn boeken, websites en mijn freelance werk heb ik een behoorlijk divers portfolio aan inkomsten.

Mijn freelancewerk levert me overduidelijk het meeste op. En het is eigenlijk heel prettig dat ik twee grote opdrachtgevers heb. Twee dagen bij de ene, drie bij de ander. Valt er iets weg? Dan heb ik nog steeds inkomsten. Ik heb daarnaast ook wat kleinere opdrachtgevers. Die een of twee blogs in de maand willen.
Andere inkomstenbronnen zijn vrij een stuk lager. Wat geld aan reclame-inkomsten en andere inkomsten via de sites die ik heb (en dan eigenlijk voornamelijk mijn huisdierensite), royalties van boeken in de vorm van verkoop en uitleningen. En ondanks dat deze bedragen veel lager zijn dan mijn freelancewerk, is het fijn dat het ook binnenkomt.

Maar: alleen een huisdierensite is niet de oplossing. Hoe gepassioneerd ik ook ben, het project komt niet voldoende van de grond. De site wordt zeker bezocht en ik weet dat ik een meerwaarde lever. Maar ik weet ook: om het echt te laten groeien tot een inkomstenbron waar ik van kan leven, moet ik duizenden teksten schrijven. En als Google dan opeens besluit dat mijn site niet genoeg autoriteit heeft, raak ik dat allemaal kwijt.

Meerdere websites is dus veiliger. En als ik toch al bezoekers krijg, dan is het een kleine moeite om het aantal bezoekers te laten stijgen. Daarom heb ik vandaag, na twee jaar, een nieuwe blog geschreven voor de site. Ik wil er zeker meer schrijven, maar niet met een extreem hoog tempo. Ik vind het onderwerp namelijk echt niet het meest leuke onderwerp om over te schrijven. Maar, het is goed om ook andere sites te laten groeien. Langzaam, meer bezoek trekken, zodat er advertenties op gezet kunnen worden en ik ook over andere vormen van inkomsten kan denken.
Tegelijkertijd ook aan andere vormen van inkomsten denken. Kijken welke mogelijkheden er zijn. Ideeën stromen. Misschien niet allemaal even goed, maar dat geeft niet. Het houdt me bezig en wie weet breekt er een keer echt iets door.

Want uiteindelijk heb ik toch bepaalde dromen en doelen. Dromen, om niet vast te moeten zitten aan opdrachtgevers. Dromen dat ik toch echt ooit eens wél een huis voor mezelf kan kopen. Gewoon, mijn eigen gelukjes creëren.
11 dec 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende