Spaans leren

Ik deed het eerder ook al, en toen zakte het weer in. Maar momenteel heb ik al een 35-daagse streak op Duolingo en doe ik mijn best om Spaans te leren. Ik wil nu eindelijk alle lessen eens afmaken en niet wéér de boel resetten (Dat heb ik al 2 of 3 keer gedaan).

Omdat Duolingo vooral gericht is op lezen en schrijven, ben ik ook al weken met regelmaat naar Peppa Pig in het Spaans op YouTube aan het kijken. Dat kwam als tip voorbij op het forum van Duolingo. Het is superkinderachtig, maar de personages praten makkelijk en langzaam Spaans en het voelt zó goed om de verhalen grotendeels te kunnen volgen. Ik ken echt nog niet alle woorden, maar door het simplistische snap je het alsnog.

Ik heb talen altijd al interessant gevonden, maar ik ben eigenlijk alleen goed in Nederlands en Engels. En dat heeft me een aantal jaar geleden al doen besluiten om er een taal bij te leren. Ik wilde eerst Italiaans leren, maar omdat Spaans echt een wereldtaal is, heb ik daarvoor gekozen.
En ik vind het echt ontzettend leuk. Ik kijk er echt naar uit om een keer naar Spanje te gaan, of naar Latijns Amerika en daar gewoon een basic gesprek te kunnen voeren. En hoe tof zou het zijn als ik niet alleen boeken in het Nederlands en Engels lees, maar soms ook in het Spaans. Dat is echter nog wel wat hoog gegrepen.

Soms vragen mensen me of ik het wil gebruiken voor mijn werk. Denk het niet. Ik zie mezelf geen teksten vertalen o.i.d. Ik vind het gewoon leuk om wat meer kennis van talen te hebben. vrolijk

En eigenlijk wil ik meer talen gaan leren. Sowieso talen die op het Spaans lijken, zoals Frans, Italiaans en Portugees. Het schijnt dat je die redelijk makkelijk op kunt pikken als je er eentje kent. Maar eigenlijk wil ik me ook wel eens focussen op Duits. Woon redelijk in de buurt van de grens, maar ben echt niet goed in die taal.
Zweeds spreekt me ook al jaren aan. En sinds kort lijkt het me ook wel grappig om een beetje Pools te kunnen (blame the boyfriend!)

Voorlopig dus nog niet uitgeleerd. Ik wil sowieso de 'tree' voltooien in Duolingo voor Spaans, en daarna pas verdergaan. Daar moet ik nog best veel voor. Neem er mijn tijd voor. Doe dit immers vooral omdat het ik leuk vind vrolijk
08 aug 2019 - 359x gelezen
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 35 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende