Slechthorend

Eén van de deelnemers tijdens deze week schrijven was een dame van 82 jaar oud. Ze was voor het eerst in deze groep en ze bleef slechts drie dagen. Anderhalf jaar geleden is haar man overleden. Heel stoer dat zo iemand meegaat naar een groep onbekende, veel jongere mensen.

Tijdens het voorstelrondje ontdekken we al snel dat ze niet zo goed kan horen. Iedere zin moet twee of drie keer worden gezegd. ‘Wat zeg je?’ vraagt ze. ‘Ik versta er niets van.’ Gesprekken die worden gevoerd krijgt ze niet mee en soms hoort ze één woord, om daar vervolgens een heel verhaal over te vertellen.

Het is leuk. Ik mag haar wel. En ik vind haar stoer. Je moet het op die leeftijd maar doen.
Als we ’s avonds een bordspel spelen, waarbij we moeten achterhalen wie de saboteur is, doet ze ook mee. Ze snapt niets van het spel, verstaat er niets van, en dat maakt het eigenlijk heel erg vermakelijk. Dit is geen spel waarbij je per ongeluk het verkeerde kaartje moet neerleggen. We moeten er allemaal om lachen als ze voor de zoveelste keer een foutje maakt. En het hindert allemaal niets. Het is maar een bordspel. Boeiend als het mis gaat.

Op donderdag gaat ze weer naar huis, na de lunch. Ze heeft alle spullen bij elkaar gepakt en een deel van ons loopt mee naar de auto om haar uit te zwaaien. Ze maakt een foto van ons, terwijl we er staan.
‘Oh, is niet de hele groep,’ zegt de begeleidster. ‘Ik haal de rest even.’ Ze loopt snel weg.

Ondertussen stapt de dame in de auto. Zwaait vriendelijk naar ons. En wij roepen nog dat de rest nog komt om haar uit te zwaaien.
Maar ze hoort het niet. Ze start haar auto en rijdt weg.
11 sep 2021
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 36 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende