Shuffle song

Imagimary had een leuke challenge om de playlist op shuffle te zetten en dan hier te posten. Ik heb een enorme playlist op Spotify waar werkelijk alles in zit. Van cd's die ik als kind had, tot muziek die ik nu luister. Van Happy hardcore tot zware metal en alles er tussenin.

Dusja.

Ik ga er 3 doen! Here we go vrolijk


De eerste:

The Locos - A Punto de ExplotarToen ik jaren geleden begon met Spaans leren, was ik op zoek naar leuke Spaanstalige muziek, omdat het horen van de taal ook bijdraagt bij het leren. En ik kwam dit tegen. Ska, maar dan in het Spaans. En ik vind hem geweldig. Heerlijk vrolijk.
Ik heb zelfs ooit de hele songtekst proberen te vertalen. Enige dat me nog bijstaat dat het refrein iets is als: ik sta op het punt om te ontploffen


De tweede (O GOD):

Ome Henk - Stelletje Halve Zolen

Euh ja weet je nog die tijd dat Ome Henk een hit had met 'Op de camping'? Tja, die cd van 'Op de camping' hebben we eens bij de bibliotheek gehaald en ik vond het leuk, dus mijn moeder heeft het op een cassettebandje gezet om er vervolgens gestoord van te worden, omdat ik het nón stop luisterde.
Ik vond al die verschillende typetjes in de liedjes echt geweldig. Nou was dit liedje niet echt bepaald favoriet ofzo, maar ik kan hem tot op de dag van vandaag nog steeds volledig meezingen.

Dus... Oh god.. LOL. Even opgezocht wanneer dit was, maar het was in 1993!En nummer 3:


Pater Moeskroen - Hela Hola

Gek genoeg, ook Nederlandstalig en leerde dit in ongeveer hetzelfde tijdperk kennen. 1991 schoorde Pater Moeskroen een hit met 'Roodkapje', waar ik altijd enorm om moest lachen. Van mijn vader heb ik het cassettebandje gekregen van de hele cd. Eén van de weinige cadeaus die ik van hem kreeg. Het is dus een beetje dubbel. Hela Hola stond ook op dat bandje.
Ik heb toevallig niet zo heel lang geleden Pater Moeskroen weer herondekt en ik zet het nog regelmatig aan. Het is fijne muziek!

Dit liedje zing ik regelmatig tegen mijn vriendje, omdat zijn ex hem op ongeveer eenzelfde manier als in de songtekst aan de kant heeft gezet.

'En ik hey, ho, je krijgt het niet cadeau. Maar ze was er al met al mijn zooi vandoor.
En ik zei, hi, ha, doe toch niet zo raar. Maar ik stond erbij en ik keek haar na.'

En daar kunnen we dan allebei eigenlijk best om lachen..Dus, mijn 3 random shuffle songs. Oprecht héél random.
20 aug 2021 - bewerkt op 20 aug 2021 -
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 36 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende