Series

De televisie staat hier vaak uit dan aan. Al volg ik de laatste tijd een aantal nieuwe series, vooral van Net5. Zoals Coroner, Evil en Instinct (leuk om Alan Cumming te zien, hij speelde ook in The Good Wife).

De eerste aflevering van Evil vond ik best heftig. Maar ook trots om 'onze' Katja Herbers in de hoofdrol te zien. Het gaat om Kristen Bouchard, moeder van vier jonge dochters, getrouwd met een bergbeklimmer en ze werkt als een forensisch psycholoog die wordt ingehuurd door de katholieke kerk. Ze moet onderzoeken of een seriemoordenaar bezeten is door de duivel of dat hij echt een psychopaat is. Ze krijgt daarbij hulp van David Acosta die werkzaam is voor de katholieke kerk. Voor hem zijn sommige dingen soms onverklaarbaar, maar daarom niet minder waar. Hij onderzoekt zaken die mogelijk draaien om bezetenheid zijn om vervolgens te bepalen of exorcisme of verder onderzoek nodig is. Ze vormen een team met techneut Ben Shakir. Kristen gelooft niet in duivels en bezetenheid, ze is een wetenschapper. Totdat zij zelf aan den lijve ondervindt dat sommige mysteries niet te verklaren zijn.

In Coroner draait het om Jenny Cooper, een voormalige eerste hulp arts. Ze onderzoekt verdachte sterfgevallen in Toronto als nieuw aangestelde patholoog-anatoom. Ze is onlangs weduwe geworden en heeft een tienerzoon. Rechercheur Donovan McAvoy werkt met haar samen. De serie is gebaseerd op boeken van M.R. Hall.

Alan Cumming speelt in Instinct Dr. Dulan Reinhart, een auteur, universiteitsprofessor en voormalig CIA agent. NYPD detective Lizzie Needham vraagt hem om haar te helpen een seriemoordenaar te pakken die het eerste boek van Reinhart gebruikt als leidraad. De serie is gebaseerd op het boek Murder Games van James Patterson. In de serie zijn ook rollen weggelegd voor de vrouwelijke politiechef en vriendin van Lizzie, de echtgenoot van Dulan Reinhart, een voormalig advocaat die nu een bar heeft, en een oude bekende uit zijn tijd bij de CIA.

Ik hou van misdaadseries knipoog
18 sep 2020 - bewerkt op 18 sep 2020 - 97x gelezen
Profielfoto van Groningse
Groningse, vrouw, 49 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende