Schrijven in de zon

Het is weer eens zo ver: ik heb een heerlijke schrijfweek met mijn collega’s. Sommige heb ik al zeker drie jaar niet gezien. En nu zit ik lekker in het zonnetje te schrijven, heb ik al een paar blogs voor mijn site gepubliceerd en is de motivatie hoog om er nog meer te produceren.

Morgen wil ik zwemmen. Het is nu mooi weer, maar dan wordt het echt stralend. Misschien wel de laatste warme dag van het jaar. En zwemmen kan hier: er is een zwemmeer letterlijk in de achtertuin.

Vooraf had ik niet zo veel zin in deze week. Ik zat met mijn hoofd nog vol in de drukte. En toegegeven: vond het ook wel heel spannend om de papegaai alleen te laten. Maar gelukkig bood mijn vriend aan om deze week in mijn huis te verblijven, als dierenoppas. Zo hoefden we niet de enorme papegaaienkooi naar zijn huis te brengen en dat beestje toch hoop stress bezorgen. Superlief van mijn vriend en toen ik gisteravond een filmpje kreeg van een vogel die er best tevreden uit ziet, gaf me dat toch wel rust.

Het is zo fijn om met schrijven bezig te zijn. Enkel met schrijven. Werken aan een boek, of een blog. En een enkeling is lekker aan het tekenen. Ik wil zeker ook nog wel aan mijn boek werken, maar de blog is voor nu fijner. Kom ik in het schrijfritme en kan ik even wennen aan de fijne, relaxte sfeer. Want hoe fijn die sfeer ook is, het is ook echt wennen.

Praten over boeken, lachen om taalgrapjes, typende mensen, zuchtende mensen omdat een scène niet lukt, blije mensen omdat ze een positieve review hebben ontvangen. Gezond eten, vegetarisch en biologisch, met hier en daar een lekkere snack tussendoor. Het is pas de eerste volle dag na gisteren aangekomen te zijn en ik ben blij dat ik toch ben gegaan, ook al wilde ik eerst niet gaan. Ik ben ook blij dat ik niet maar drie dagen blijf, maar een hele week. Drie dagen is echt te kort. Dan begin je net in het schrijfritme te komen en kun je weer weg.

Met deze laptop kan ik heel goed buiten zitten. Beter dan met mijn vorige. Toen zag ik het scherm niet meer. Nu wel. En het is hier prima vertoeven in een prachtige tuin, met vlinders, bijen en vogeltjes om me heen.

Er zijn ergere plekken om te zijn.
07 sep 2021
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 36 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende