Schrijven challenge: week 9 dag 1

Ik geef het meteen toe: ik heb gisteren niet geschreven. Dat komt voornamelijk omdat ik een hoop andere dingen te doen had: auto naar de APK, administratieve zaken regelen. Verder nog wat meer vacatures bekeken. En ik moest een presentatie voorbereiden die ik komende woensdag heb.

Niet geschreven dus voor een boek en dat is even oké. Juist omdat ik zo zoekend ben, voelt het ook wat verwarrend allemaal. Reageren op loondienst banen deed ik vorig jaar ook, maar toen dacht ik nog: nah, dit kan ik beter niet doen. Nu is het gevoel anders. Ik merk dat ik in een soort cirkel zit waar ik niet uitkom. Hoge rekeningen bij de belastingdienst, flink werken, maar daar ook weer flink voor moeten betalen aan de belastingdienst. En dan weer opeens even maanden geen inkomsten, om vervolgens weer van vooraf aan te beginnen.

Loondienst voelt wel als een manier om even iets meer grip te krijgen op mijn situatie. Ik merk wel dat ik op de hogere functies reageer. Dat ik wel kritisch ben. Als ik in loondienst ga werken, wil ik wel het idee hebben dat ik ben gegroeid en niet precies hetzelfde schrijfwerk doen, maar dan voor een lagere beloning. De functies waar ik op reageer bevatten allemaal taken waar ik ervaring in heb, ik heb alleen nooit de functienaam gehad op dat vlak.

Afijn. We kijken het wel even aan. Het is wel zo dat ik door de onrust in me, ook minder rust voel om lekker te gaan schrijven. De momenten dat ik niet met verplichtingen bezig was, besteedde ik gisteren aan games met een hoog relax-gehalte. Dat helpt tenminste een beetje om mijn hoofd leeg te krijgen. Vandaag hoop ik wel weer wat op papier te krijgen, al heb ik ook nog een hoop andere verplichtingen.

En ik hoop dat de APK niet al te problematisch of duur gaat worden.
16 mei 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende