Schrijven challenge: week 8 dag 4

Het lijkt steeds meer of ik maar wat aan het aankloten ben en ik merk dat daardoor mijn zorgen groeien. Het schrijven van boeken maakt me intens gelukkig en dat merk ik, maar de geldzorgen en de vraag wanneer ik weer geld genereer, zorgen voor enorm veel onrust. Ik merk dat ik erdoor in de war raak.

Het helpt ook niet mee dat het zo veel regent en dat er veel donkere dagen zijn. Maar ik weet dat ik ook realistisch moet kijken. Juist omdat er nog rekeningen openstaan bij de belastingdienst, zit ik hartstikke vast. En ik heb een stukje ademhalingsruimte nodig.

Opnieuw vraag ik me af of ik niet gewoon in loondienst moet. Desnoods een jaar, of twee. En ondertussen werken aan boeken. Maar goed: ik kan dan wel minder tempo maken met schrijven dan ik nu doe. Anderzijds: nu levert alles wat ik doe sowieso al niets op.

Vannacht heb ik tot half 3 vacatures zitten bekijken en ik merk dat ik zeer kritisch ben. Dat is misschien ook wel terecht. In de afgelopen jaren heb ik mezelf naar behoorlijk hoge posities gewerkt. Ik ben sceptisch als er bijvoorbeeld al geen salarisindicatie staat en nog sceptischer als het lager dan 2500 bruto in de maand is.

Vandaag g ik sowieso een nieuwe sollicitatiebrief eruit doen. Het is voor een functie die in ieder geval enorm aansluit bij eerder werk dat ik heb gedaan. En het salaris is er best wel hoog, vooral omdat het ook een branche is waar momenteel heel veel in verdiend wordt. Er gaan miljoenen in om.
Mijn profiel sluit eigenlijk volledig aan. En ergens denk ik: joh, als ik even een tijdje in ieder geval een vast inkomen heb en minder idiote zorgen, of vooral idiote verwachtingen omdat je de shit van een ander oplost en je als freelancer gewoon echt kei- en keihard moet gaan.

Feit is wel dat het blijft voelen alsof ik mijn bedrijf opgeef als ik een tijdje in loondienst ga werken. Het is ook de vraag of ik daar mijn rekeningen mee kan betalen. Maar toegegeven: zonder inkomen kan ik die rekeningen sowieso niet betalen. En ik zou kunnen proberen om extra te knallen en in de avonden/weekenden extra schrijfwerk te doen. Geen idee. Misschien kan ik inzetten op 4 dagen werken ipv 5, zodat ik tenminste nog een dag extra heb voor ander schrijfwerk.

Ik kwam trouwens ook iets tegen dat wordt omschreven als ‘Midlance’ ofzoiets, wat een soort combi is tussen freelance en loondienst, maar dat voelt vooral als een soort scam voor dát bedrijf om zoveel mogelijk geld te vangen.

Afijn. Omdat ik gewoon een beetje leeg ben en niet helemaal weet wat ik wil, heb ik gisteren weinig gedaan op schrijfgebied. Voornamelijk een stuk van het plot opgeschreven, maar die woorden zijn vooral notities en tellen niet mee voor het boek uiteindelijk.

Voel me een beetje verloren. Komt ook wel weer goed. Dit is geen nieuw gevoel voor me, haha.
12 mei 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende