Schrijven challenge: week 8 dag 2

Ging het de eerste weken nog best lekker met schrijven, heb ik nu het gevoel dat het toch iets minder gaat. Al heb ik wel veel voor elkaar gekregen. Gisteren vooral mondeling veel met mijn vriend gesproken over het fantasyboek. Bepaalde zaken waren voor mij nog niet helemaal helder, dus een brainstormsessie hielp goed. Ik heb een veel beter beeld nu welke kant ik op wil gaan.
Ook het plot met de uitgever besproken en die is ontzettend enthousiast.

In de avond had ik mijn schrijfclub, dus ben ik daar ook aan de slag gegaan. Ik heb er lang niet zo veel geschreven als ik had willen doen. Uiteindelijk schreef ik ruim 1.300 woorden, waardoor dit manuscript nu 2.433 woorden heeft.

Ergens twijfel ik een beetje of de aanpak die ik nu heb wel helpt. Ik heb namelijk van alle projecten, nog geen één keer iets gedaan dat bij elkaar past. Ik schreef bijvoorbeeld een novelle voor een uitgeverij, ik voltooide de new adult voor een uitgever, schreef een dark romance voor eigen beheer, schreef een non-fictie hondenboek voor eigen beheer en nu ben ik met fantasy bezig. Euh?

Ergens zou het beter zijn om de focus op één ding te richten. Om bijvoorbeeld nog twee delen te schrijven voor de dark romance, zodat ik die boeken kan lanceren. Maar goed. Het fantasyboek trekt nu aan me en ik merk dat ik daar wel echt de meeste inspiratie voor heb.

Maar het blijft lastig, de hele situatie waar ik in zit. Geen inkomen hebben is een heel naar gevoel. Maar ja, ik kijk wel echt voor freelance klussen en ik heb zelfs al ergens gesolliciteerd voor in loondienst. Dus ik doe mijn best weer inkomen te generen en zolang ik niets heb, moet ik maar op een andere manier proberen geld te verdienen. Met boeken dus, proberen mijn droom na te streven.

Spannend is het allemaal wel. Die onzekerheid.

Ik wil vandaag weer veel gaan schrijven en ook nog even met mijn uitgever bellen. Vanwege de lancering van mijn boek in juni, moet ik ook daar het een en ander voor regelen nog.
10 mei 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende