Schrijven challenge: week 8 dag 1

Ik had me slecht voorbereid en niet meer in het weekend bedacht wat mijn komende schrijfdoel wordt. Erbij opgeteld ging ik zondagavond erg laat naar bed, omdat een vriend van mijn vriend zijn verhaal kwijt moest en we tot superlaat hebben gebeld.
Ik voelde me gisteren moe, wist niet wat ik moest doen…

Althans, ik wist het wel. Ik wil een bepaald romance boek schrijven voor een uitgever, alleen is er een ander boek dat ik voor een uitgever wil schrijven dat meer aan me trekt. Ik had een proloog in mijn hoofd die er maar bleef zitten. En gisteravond uiteindelijk toch besloten om dat maar gewoon te schrijven.

Het is een young adult fantasy boek, dus heel wat anders dan ik normaal schrijf. De uitgever heeft al een specifieke cover voor me gereserveerd die werkelijk prachtig is. Het is misschien niet heel handig om dit als eerste te schrijven, binnen mijn eigen genre heb ik al een lezerskring. Maarja.. het verhaalidee laat me niet los.

Deze keer ben ik ook extra aandacht aan het besteden aan beschrijvingen. Dat is een echte zwakte van me, maar bij het thema van het verhaal wel extreem belangrijk.

Uiteindelijk schreef ik ruim 700 woorden. Ik had al ooit een stukje geschreven voor dit boek, dus het totaal aantal woorden is nu 1.413 woorden. Nog een lange weg te gaan.

Oja, ik werd gisteren ook nog geïnterviewd voor mijn roman die in juni zal verschijnen. Dat was wel leuk eigenlijk. Ik moet echt de komende weken flink aandacht gaan besteden aan dit boek, reclame maken. Dus ook dat wordt iets waar ik mee aan de sla moet gaan.
09 mei 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende