Schrijven challenge: week 7 dag 1

De zevende week alweer zonder opdracht. Het is niet gek dat ik er soms erg nerveus van word. Maar: er gebeuren ook geweldige dingen. Ik heb gisteren het boek afgeschreven. Ik schreef zo’n 2400 woorden en het totaal is nu 50.123 woorden.

Waarschijnlijk wordt het nog wel wat langer. Ik moet het nu gaan doornemen nog en aanpassen waar nodig. Maar de eerste versie staat, dat is fijn 😊
In zes weken heb ik maar liefst drie projecten afgerond. Een roman voltooid voor mijn uitgever, een novelle voltooid voor mijn uitgever en de eerste versie van een roman die ik zelf wil gaan uitgeven.


Deze week heb ik twee doelen: ik wil de feedback van mijn uitgever gaan verwerken op de novelle die ik heb gekregen. Het gaat niet om superveel aanpassingen, maar ik moet er wel even goed naar kijken nog.

En ik wil graag een non-fictieboekje gaan schrijven dat ik zelf wil uitgeven. Ik heb natuurlijk een huisdierenwebsite en ik heb het er al best lang over dat ik daar ebooks voor wil schrijven. Het is voor mij super laagdrempelig. Ik hoef niet een heel plot te bedenken en meerdere versies te schrijven. Erbij opgeteld kan ik het promoten op mijn website. Ik verwacht niet dat als ik dit ga selfpubben, dat het superveel lezers trekt.
Maar het is eigenlijk een combinatie van verschillende vormen van kennis die ik heb. Ik weet alles over zoekmachines en schrijven voor de zoekmachine. Ik weet ook alles over boeken schrijven en publiceren. Waarom combineer ik die twee niet? Als ik over een bepaald soort dier of ras een ebook schrijf waarvan er weinig Nederlandstalige boeken zijn, dan staat die van mij automatisch bovenaan bij een Bol.com.
Ga ik ervan kunnen leven? Welnee. Maar ik moet me soms ook gewoon richten op laaghangend fruit. Ik heb een bepaalde droom en daar kom ik alleen als ik tempo maak. En ik moet ook een beetje kijken wat voor mij goed haalbaar is. Hoe dan ook kan het nooit kwaad om dit te doen. Geeft me ook even de tijd om over het volgende creatieve boek te denken, waar ik volgende week mee wil gaan beginnen.

Dit betreffende e-book was ik al eerder aan begonnen, waardoor ik zo’n 1.200 woorden al heb. Ik wil kijken of ik deze week dit boek af kan krijgen.

Geen idee of het lukt. Vandaag valt grotendeels af als schrijfdag. Dat is niet erg, want ik heb natuurlijk met Koningsdag en ook op zaterdag nog gewerkt. En er is een goede reden voor: een oud-vriendin van de basisschool die ik echt al járen niet meer heb gezien, komt naar mijn vriend en mij. Ik raakte van de week met haar aan de praat en ze werkt vlakbij hem in de buurt. Vanmiddag komt ze even via ons om bij te praten. Ik rijd straks dus ergens naar mijn vriend toe.

Ik wil vandaag wel wat doen, maar het is even kijken hoeveel ruimte ik nog heb tot ik in de auto stap.
02 mei 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende