Schrijven challenge: week 6 dag 6

Gisteren overdag nog wat kunnen schrijven aan mijn manuscript, en meer dan ik had gedacht te doen. Ik schreef namelijk ruim 2500 woorden. Het manuscript heeft nu in totaal 47.618 woorden.

Ik wil vandaag ook nog wel wat schrijven, maar ik weet niet of dat echt gaat lukken. Ik krijg namelijk de hele dag door bezoek vanwege mijn verjaardag. 38 alweer, men.. Kom steeds dichterbij de 40, haha. Gisteren waren mijn ouders, mijn schoonmoeder, mijn oom en tante hier. Dat was heel gezellig. Vandaag komen de vrienden.

Anyhow, ik weet wel zeker: lukt het vandaag niet, dan lukt het morgen zeker. Ik ben namelijk echt bij het laatste stuk. Al gok ik wel dat het hoofdstuk waar ik nu mee bezig ben wat langer wordt dan gemiddeld in het boek. En dan nog een soort epiloog, waarschijnlijk. Merk dat ik tijdens het schrijven toch hier en daar wat dingen anders doe dan ik gepland had, omdat ik gewoon toch soms hier en daar een iets andere weg in sla.

Als het morgen lukt, dan is het slechts één dag na mijn nieuwe deadline, en dat vind ik acceptabel. Ik vind het ook wel tof dat ik in eerste instantie een boek van rond de 30.000 woorden wilde schrijven en dat het nu al zo veel meer is geworden.

En eigenlijk vind ik het verhaal helemaal niet onaardig. Schrijfstijl kan hier en daar nog worden verbeterd, maar het is natuurlijk een eerste versie.


Ik ben toch best trots op mezelf. Het is een begin – een eerste del in een serie. Ik heb nog steeds geen idee hoe de lezers gaan reageren. Maar tegelijkertijd: ik heb een bepaalde toekomstdroom en als ik niets doe om daar te komen, dan ga ik het natuurlijk ook nooit bereiken.

Na dit boek even goed kijken naar een nieuwe planning voor toekomstige boeken. Uitgever zit ook op meerdere titels te wachten en ik moet het tweede deel van deze reeks schrijven. Genoeg te doen dus 😊
30 apr 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende