Schrijven challenge: week 6 dag 3

Gisteren had ik een geweldige schrijfdag. En dat niet alleen: ik had ook een hele fijne leesdag. Wanneer ik lekker in het verhaal zit, kan ik echt in een mum van tijd veel schrijven en dat bleek gisteren ook. Toen ik mijn vriend aan de telefoon had, zei ik: ‘ik heb bijna 5.000 woorden geschreven, dat wil ik nog even halen.’
We hingen op, ik ging aan de slag. En uiteindelijk schreef ik nét geen 6.000 woorden op één dag. Bijna duizend woorden meer dan wat ik wilde toen ik mijn vriend sprak.

Mijn totaal aantal woorden voor het manuscript is nu 42.312. Ik ben met de afrondende fase bezig. Er moet nog één conflict worden opgelost en dat betekent dat er nog best wel wat actie in het boek zit. Ik moet nog iets minder dan vijf hoofdstukken schrijven. Van eentje heb ik namelijk wel al een stukje.

En dan is de eerste versie klaar. Zoals het er nu uitziet, ga ik dat gewoon halen voor het einde van de maand. Ik heb vandaag de hele dag en in de avond komt mijn vriend. Morgen overdag heb ik er geen ruimte voor, omdat we dan onderweg zijn en nog boodschappen moeten doen voor mijn verjaardag. Morgenavond kan ik wel weer wat schrijven en zaterdag overdag ook.

Dat moet me gewoon lukken. En dat geeft een heel goed gevoel. Ik heb veel twijfels gehad toen ik met dit verhaal begon en ik weet nog steeds niet of het goed gaat uitpakken, maar mijn twijfels hebben nu vooral plaatsgemaakt voor een gevoel van trots. En dat terwijl ik het nog niet eens af heb.

Maar ik heb een verhaal op papier gezet. Een wereld gecreëerd en personages ontwikkelt. Ik wist dat ik een boek in een maand kon schrijven, maar dat ik nu ook echt zo dichtbij ben, dat is gewoon zo tof. En ik ben ook gewoon echt een beetje van deze personages gaan houden, zelfs al schrijf ik nu in een genre en stijl die me niet helemaal eigen is.

Anyhow. Ik ga zo weer verder aan de slag en ik ga hopen dat ik het boek inderdaad deze maand nog afkrijg.
27 apr 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende