Schrijven challenge: week 6 dag 2

Gisteren kwam ik pas laat op gang met schrijven, maar toen ik er eenmaal goed in zat, ging ik als een speer. En toen was het opeens middernacht en gaf mijn software aan dat de dag voorbij was. Ik ben toen ook maar meteen gestopt, al is het maar omdat anders mijn woordenaantal lastig bij te houden is.

Ik ben dus midden in een scene gestopt. Zelfs midden in een zwaar erotische scene. Misschien dat ik daardoor vandaag makkelijker begin met schrijven weer. Gisteren schreef ik ruim 3.100 woorden. Mijn totaal aantal woorden voor het manuscript is nu 36.390

Het gaat de goede kant op. Ik zit goed in het verhaal en ik ga mijn best blijven doen het deze week toch echt af te ronden. Omdat ik het zo graag wil afronden, heb ik toch besloten niet naar een rommelmarkt te gaan donderdag. Vrijdag valt ook al grotendeels weg, en ik wil gewoon niet meerdere dagen per week niet kunnen schrijven. Gelukkig vond mijn vriend het geen probleem, hij gaat nu alleen naar een rommelmarkt.
Ik heb daarbij toch geen geld, dus dan wordt het alleen maar frustrerend als ik bijvoorbeeld Lego tegenkom. En juist omdat ik geen inkomen heb, is het voltooien van dit boek zo belangrijk. Hoe eerder ik dit af heb, hoe eerder ik het boek ook echt kan publiceren.


Verwacht ik dat het dan meteen een bestseller wordt? Welnee. Waarschijnlijk vallen de verkoopcijfers zelfs enorm tegen. Maar, je weet het niet. Ik heb genoeg marketing-kennis. Ik moet vast wel iets voor elkaar weten te krijgen. Ik besef ook dat je met één titel nog niet direct echt opvalt. Als je een serie hebt van meerdere delen, valt dit waarschijnlijk ook al meer op.

Maar, nogmaals: dit eerste boek is een begin. En ik hoop dat het vanaf hier makkelijker gaat. Ik leer ook veel van het proces. Waar gaat het mis? Wat kan beter? Waar moet ik nog extra aandacht op richten? Etc.

Benieuwd hoeveel ik vandaag weer ga schrijven. En ik hoop echt dat ik het deze maand af ga krijgen. Dat zou zo enorm fijn zijn!
26 apr 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende