Schrijven challenge: week 6 dag 1

Gisteren was mijn vriend hier en zouden we samen nog naar de verjaardag van een vriendin van hem gaan. Daardoor had ik geen volledige werkdag, zoals ik wel had gewild. Maar, ondanks dat, toch bijna 2.800 nieuwe woorden geschreven.
Mijn manuscript heeft nu 33.252 woorden.

Ik ben heel tevreden met alles wat ik heb geschreven tot nu toe, maar ik ben bang dat ik mijn nieuwe deadline, namelijk eind deze maand, misschien niet ga halen. Ik heb namelijk een week met meerdere afspraken.

Vanmiddag al moet ik naar de tandarts. Deze keer is het controle en reiniging, maar ik moet ook weer praten over mijn spalkje, omdat die opnieuw los is geraakt en ik dat ding inmiddels meer dan zat begin te worden.

Erbij opgeteld: donderdag is het Koningsdag. Net zoals met Pasen, niet helemaal gedacht aan die dag. En mijn vriend wil graag samen met me naar een rommelmarkt. We zijn dus die dag samen en ik weet niet of ik dan veel moet schrijven.

Vrijdag hebben we de intake voor opleiding Astrologie. Dat is niet echt in de buurt, dus eerst erheen rijden, en dan moeten zowel mijn vriend als ik allebei een uur die intake doen. Dan vervolgens weer terugrijden, en we gaan dan ook meteen na afloop inkopen doen voor mijn verjaardag in het weekend. Daarna ga ik pas weer naar huis en ik ben bang dat de dag dan al grotendeels voorbij is.

Betekent dus dat er aardig wat schrijftijd wegvalt. Ik moet nog ongeveer 11,5 hoofdstuk schrijven en ik zou het liefst zondag klaar willen zijn.
Ik heb waarschijnlijk zaterdag overdag wel tijd om te schrijven, maar of ik het daarmee red…


Aan de ene kant baal ik ervan dat het me niet lijkt te lukken om mijn deadline te halen. Eerst niet, omdat het manuscript veel langer wordt dan ik vooraf in wist te schatten. En nu mogelijk nog steeds niet.
Aan de andere kant: ik merk dat mijn creativiteit echt begint te vloeien, omdat ik vrijwel dagelijks met mijn boek bezig ben. Ideeën en settings voor andere boeken beginnen in mijn hoofd te vormen. Dat is wel heel fijn.

Maar goed… nu maar weer beginnen met schrijven. Zorgen dat er weer een hoop nieuwe tekst in het manuscript komt te staan. Ik hoop echt dat ik hier een flink stuk verder mee kom.
25 apr 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende