Schrijven challenge: week 5 dag 1

Gisteren begon ik de dag vooral met veel geregel: advocaat spreken, ziekenhuis bellen (voor boekpresentatie), mails versturen. Regel, regel, regel. Ik verwachtte eigenlijk niet veel te schrijven, maar in de avond ging het toch nog best lekker.
Ik schreef namelijk bijna 2.800 woorden. Nu heb ik voor dit manuscript in totaal 27.471 woorden geschreven.

Vandaag wil ik ook weer lekker knallen. Ik heb vanavond mijn wekelijkse schrijfavond (waar ik twee weken niet ben geweest, lol). Daar wil ik dus sowieso lekker veel schrijven. En voor die tijd hier thuis ook. Je weet namelijk nooit hoeveel je echt schrijft tijdens zo’n schrijfavond. Soms zijn de gesprekken leuker, bijvoorbeeld.

Met mijn vriend allemaal ideeën aan het opdoen voor mijn TikTok-account, om te zorgen dat het aantal volgers groeit en dat ik wat leuke content blijf creëren. Het is fijn dat hij zo meedenkt, vooral omdat hij extreem creatief is en met dingen komt waar ik zelf niet aan zou denken.

Gisteren had ik ook een ‘a-ha’ moment, toen ik in een WhatsApp-groep ontdekte hoe weinig marketing-kennis bepaalde collega’s hebben. En dat is met mijn achtergrond en mijn hele ‘schrijven onder een pseudoniem dat nog niemand kent’ natuurlijk best een groot voordeel. Ik begrijp een heleboel dingen en ik weet welke strategieën ik moet gebruiken.
Feit is ook dat ik dat als auteur eigenlijk nauwelijks doe. Beetje een ‘bij de timmerman hangen de schappen ook scheef’ gevoel. Juist daarom denk ik, dat ik meer wil doen met bijvoorbeeld TikTok. Daar zit een hele groep lezers die me waarschijnlijk nog niet eens kent.

Ik wil ook proberen mijn dag-nachtritme beter op orde te krijgen. Ik merk dat ik nu vooral ’s avonds veel schrijf en dat is niet hoe ik mijn dag ingedeeld wil hebben. Ik wil niet pas om 2 uur gaan slapen, maar juist eerder extra vroeg opstaan. Dus dit is wel even iets dat ik in de gaten moet houden.
Zeker met het oog op mogelijke opdrachten. Dan wil ik niet moeite hebben met vroeg opstaan, omdat ik een compleet ander ritme had.
Ik weet immers niet wanneer ik weer een schrijfopdracht vind.

Anyhow. Schrijven dus vandaag. Nu mijn manuscript op ruim 27.000 woorden zit, begint het steeds meer op een boek te lijken. Whoop!
18 apr 2023 - bewerkt op 18 apr 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende