Schrijven challenge: week 4 dag 6

Deze week even geen weekend, om wat meer te kunnen knallen met mijn woordenaantal. En dat ging gisteren goed! Ik schreef net iets meer dan 3.000 woorden. Mijn totale woordenaantal is nu 23.254

Zeer tevreden mee! Ik ben wel benieuwd wanneer ik het boek ook echt ga afronden, maar dat gaan we even zien. Ik moet nog best veel en ik heb zelfs het idee dat er mogelijk tegen het einde nog meer moet komen. Maar, dat merk ik wel.

Ik heb gisteren de eerste hoofdstukken aan mijn vriend voorgelezen en hij zei: ‘ik vind het beter dan ik verwacht had.’ Hij kent natuurlijk het verhaalidee – en hij heeft daar ook aan meegewerkt en het genre is niet helemaal in zijn smaak. Dus zijn opmerking voelt echt als een fijn compliment.

Mijn doel is om iets te schrijven dat beter is dan wat ik gemiddeld in het genre lees. Een mooi doel, al zeg ik het zelf.

Maar het is fijn. Het fulltime schrijven bevalt. Ik zou bijna willen zeggen: ik wil niet eens meer zoeken naar een opdracht. Dit is wat me echt blij maakt. Ik haal hier zo enorm veel energie uit. Het is zo fijn om dit na al die jaren weer te doen. Het enige nadeel is dat ik nog totaal geen zicht heb op hoeveel me dit boek zal gaan opleveren. Dat is eng, want ik ben nu aan het inzetten op iets waarvan ik geen idee heb wat het gaat doen.
En ik doe dat terwijl er 0 euro binnenkomt. Geen uitkering of opdrachten. Helemaal niks. Ik moet nog één betaling van mijn laatste opdrachtgever krijgen en dat was niet eens die van een hele maand werken, maar van slechts een paar dagen. Geen vetpot dus.

Livin’ on the edge.

Ik weet dat veel mensen me voor gek zullen verklaren, dat ik dit nu doe. En ga proberen. En dat ik niet actief op zoek ben naar schrijfwerk. Ergens klopt dat ook wel. Anderzijds: ik heb wel vaker enorme risico’s genomen als het gaat om mijn bedrijfsvoering.

Nou ja, vandaag ga ik weer schrijven. En ik wil eigenlijk ook graag een TikTok-filmpje maken. Ik kwam een sound tegen waar ik echt een superleuke twist aan kan geven met mijn boeken. Wel even flink wat zoekwerk vooral, want moet de juiste boeken bij elkaar vinden en een beetje creatieve vrijheid gebruiken.
Maar ik denk wel echt dat ik actiever moet worden op TikTok, en dat dit me kan helpen om ook wat meer bereik te krijgen. Dus ik moet filmpjes maken ook echt gaan zien als onderdeel van mijn fulltime-schrijven project. Marketing is echt een heel belangrijk onderdeel. En aangezien in juni een boek zal verschijnen waar ik echt mee wil knallen, moet ik ook echt volledig mezelf gaan inzetten.


Dus, let’s go. Eerst schrijven. Kijken hoeveel ik nu weer op papier krijg. Zou leuk zijn als deze schrijfvibe van de laatste dagen ook vandaag weer een feit is.
16 apr 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende