Schrijven challenge: week 2 dag 1

Gisteren is de tweede week gestart om zo veel mogelijk te schrijven en mijn boeken echt als fulltime werk te zien. Ik heb nog geen zicht op een opdracht, dus tot ik die wel heb, wil ik knallen.

Maar gisteren was wel een gekke dag. Sowieso reageer ik slecht op het verzetten van de tijd. Daarnaast: een goede vriend van me zou langskomen om te lunchen en mijn vriend zou tot die tijd blijven. In de ochtend eerst naar de winkel gegaan om ingrediënten te kopen voor de soep die ik zou maken en verder vooral wat opgeruimd en zo. En toen kreeg ik een appje dat het niet door kon gaan, omdat die goede vriend van me ziek was.

Besloot samen met mijn vriend om hem naar huis te brengen en daar nog thee gedronken. Dus uiteindelijk was ik pas laat in de middag thuis. En eigenlijk baalde ik daar best van. Als ik mijn schrijfwerk als fulltime werk wil zien, moet ik me ook zo gedragen en niet vrijblijvend dagje vrij nemen.

En dus ben ik in de avond gaan schrijven. Met freelance werk haalde ik ook altijd de uren later in. En eigenlijk ging dat heel goed. Ik heb tot na middernacht zitten schrijven en ben echt een heel eind gekomen. Eigenlijk wilde ik het afmaken, want ik bij zo’n beetje het laatste stuk aangekomen. Ik moest hele stukken herschrijven, dus woorden weggehaald en weer woorden toegevoegd. Maar het verhaal zit nu op ruim 14.000 woorden en moet uiteindelijk tussen de 15.000 en de 20.000 krijgen.

Ik ga hem zo verder afmaken. De laatste loodjes. Dan wil ik hem ook nog met mijn vriend doornemen, maar ligt er beetje aan wanneer hij er de ruimte voor heeft. Ik lees hem dan altijd alles voor en dan passen we nog wat dingen aan, aan de hand van zijn feedback. En daarna kan hij naar de uitgever.

Vandaag krijg ik dus sowieso wel dit verhaal af, maar waarschijnlijk nog niet de complete eindversie. Mijn deadline was eind deze week. Ik weet niet of dat voor mijn versie gold, of voor de echte eindversie, want daar heb ik niet goed over nagedacht, maar either way: ik ben tevreden.

Vandaag dus verhaal voltooien. Vanavond is de schrijfclub er weer en ik moet even kijken of ik daar heen ga. Als ik het verhaal af krijg, weet ik niet of ik direct al kan overstappen op iets anders, of dat ik daar beter morgen mee kan beginnen. Dat ga ik even bedenken. Wil wel gaan plotten, zodat ik de verhaallijn goed op orde heb. Of dat vandaag al start, weet ik dus nog niet.

Ik denk dat ik vooral ga kijken hoe goed ik in de flow zit.
28 mrt 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende