Schrijven challenge: week 1 dag 2

Gisteren was de tweede schrijfdag. En mijn doel voor de dag is sowieso behaald: mijn roman is klaar. Ik kan hem vandaag naar de redactrice sturen.
Erbij opgeteld heb ik ook nog een stuk gewerkt aan de novelle. Deze heb ik jaren geleden geschreven voor een andere uitgever, maar dat project is nooit meer doorgegaan. Dus ik ga hem nu aanbieden bij mijn huidige uitgever. Betekent dat hij uitgebreid moet worden en hier en daar nog aangepast. Er zitten wat scenes in die volledig anders moeten.
Het verhaal was rond de 10.000 woorden, en moet er nu voor zorgen dat het tussen de 15.000 en de 20.000 woorden wordt. Gisteren dus aan gewerkt, en heb de 12.000 woorden aangetikt. Nou is dit niet direct een hele goede indicatie, omdat ik ook nog hele stukken weg ga halen. Maar ik ben er blij mee. Het is een mooi begin en ik ben ook tevreden met wat ik heb toegevoegd aan de tekst gisteren.

Het was gisteren bij de schrijfclub ook heel fijn. Tijdlang niet naartoe kunnen gaan vanwege mijn werk en heb het echt gemist. Ben daar altijd super productief.

En gisteren het gesprek met de advocaat verliep ook goed. Hij gaat nu aan de slag en ik moet gewoon afwachten.


Voor vandaag hoop ik de novelle een heel stuk verder af te ronden. Mijn eigen deadline heb ik gezet op eind deze maand, dus ik heb nog tot volgende week vrijdag, maar ik zou het supertof vinden als het me eerder lukt om dit af te ronden. Dan kan ik namelijk starten met het volgende project.

Planning voor volgende maand is namelijk twee romans schrijven. Eentje wel iets korter, maar dan nog. In totaal komt dat neer op minimaal 70.000 woorden. Als ik er eerder mee kan beginnen, is dat alleen maar beter.

Dus, aan de slag maar vandaag! Dag zien als een werkdag en kijken hoe ver ik kom!
22 mrt 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende