Schrijven challenge: week 1 dag 1

Gisteren was de eerste dag van mijn schrijven challenge. Ik heb een flink stuk van mijn manuscript doorgenomen en opmerkingen van mijn redactrice en een proeflezer verwerkt. Uiteindelijk op pagina 49 gekomen van de 115 in word.

Ik hoop vandaag het manuscript af te ronden. Gisteren heb ik niet de volledige dag hieraan gewerkt, omdat er een stuk in zat waar ik even over na moest denken en telefonisch wil bespreken met mijn vriend. Hij is echt mijn sparringspartner, zeker wanneer ik vastloop, en gisteren was hij druk. Maar vandaag wil ik knallen. Zometeen bel ik hem en dan gaan we de scene waar ik vast mee zit bespreken. Als ik dit inderdaad vandaag afkrijg, en het andere korte verhaal aan het einde van de week, dan loop ik al een week voor op mijn planning.

Vandaag wordt wel een gekke dag. Ik word namelijk ook nog gebeld door een advocaat over een auteursrechtenkwestie met mijn vorige uitgeverij. Ik heb geen idee hoeveel tijd dat gesprek gaat kosten en ik weet ook niet goed ik me na het gesprek voel en wat het met me zal doen qua productiviteit. Het is een vervelende kwestie, die eigenlijk al te lang duurt. Het is dus wel heel fijn dat er nu een advocaat naar gaat kijken.

Vanavond wil ik op locatie gaan schrijven met mijn schrijfclub. Ik kon er al maanden niet bijzijn, vanwege mijn werk, dus ik kijk er echt naar uit om ze te zien. Tijd die ik misloop vandaag, haal ik dus vanavond sowieso weer in.

Ik ben wel benieuwd of het – nadat deze rotscene is uitgewerkt – de rest van het verhaal gemakkelijker verloopt. In principe hoef ik niet heel veel toe te voegen overal en zijn het vooral kleine aanpassingen, maar ik moet wel mijn aandacht erbij houden. Het zijn de laatste wijzigingen voordat het boek gepubliceerd wordt. Maar het zal wel heel fijn zijn om al snel iets van mijn todo-list te kunnen afstrepen. En sowieso: het zal fijn zijn als dit boek eindelijk klaar is.
21 mrt 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende