Schrijven challenge: laatste dag

Ik zou tot en met 31 december deze challenge hebben, dus gisteren was de laatste dag. Ik heb gisteren niets geschreven, want oudjaarsdag. Hier de cijfers van gisteren:

Huisdierensite: 955 (uniek: 85cool!
Astrologiesite: 61 (uniek: 55)


Misschien ook leuk, bezoekers over december 2020:

Huisdierensite: 11.317 (uniek: 10.503)
Astrologiesite: 2 (uniek: 2)

En december 2021:

Huisdierensite: 32.744 (uniek: 28.999)
Astrologiesite: 1.188 (uniek: 1.022)


En totaal geschreven tijdens deze challenge:

Astrologiesite: 63
Huisdierensite: 35
Engelse huisdierensite: 6
Persoonlijke blog: 1
Fictie schrijven: 12.531 woorden


Mijn conclusies:

In oktober starte ik deze challenge. Ik had geen specifieke doelen qua aantal artikelen, maar wilde me vooral focussen op de astrologiesite en de huisdierensite. Dat is goed gelukt, al heb ik ook wel op veel dagen het gevoel gehad dat ik best meer kon. Maar, ondanks dat wel tevreden.
Wat ik vooraf echt niet had gedacht was dat ik een Engelse site zou starten (toegegeven, staan nog steeds maar 6 teksten op en zou dit wat meer aandacht moeten geven) of dat ik zo veel voor mijn boeken zou schrijven. Ik heb een kerstverhaal geschreven, en een tweede bijna af gekregen. En ik heb nog wat geschreven voor een ander boek. Erbij opgeteld is er een compleet nieuw boekidee bij gekomen.

Ik schreef in oktober dit:

Ik wil dus het aantal bezoekers en het geld dat ik met de sites verdien verhogen. Momenteel verdien ik alleen geld met de huisdierensite, omdat ik nog geen advertenties heb staan op de astrologiesite. Ik wil dus tijdens deze challenge ook advertenties op die site gaan plaatsen.

Ik was alweer vergeten dat ik dit wilde doen. Maar, ik heb dit wel min of meer gedaan. Ik heb wat affiliate links op de site gezet. Nog geen display ads though.


Deze maand heeft die site ruim 400 bezoekers gehad. De maand is nog niet om natuurlijk. En vorige maand was dat bijna 700. Dat valt in het niets met mijn huisdierensite (waar ik vorige maand ruim 26.700 bezoekers had en deze maand tot nu toe ruim 11.100 bezoekers heb).

Heel tof om te zien dat beide sites toch wel echt zijn gegroeid in bezoekersaantallen. Het voelde lang niet altijd zo, had vaak het idee dat ik stil stond. Maar, er is groei. En dat is supertof.

Nog een ander doel is dat ik voor de huisdierensite het liefst 200 totaal aantal artikelen op de site wil hebben staan. Momenteel zijn dat er 161. Dus ik moet wel echt aanpoten om dit voor elkaar te krijgen.

Op de huisdierensite staan nu 207 artikelen. Dit is me dus gelukt!

En een laatste doel is natuurlijk het verhogen van de inkomsten. Al weet ik niet of dat nu al haalbaar is, omdat blogs even nodig hebben om te ranken in Google. Bezoek zal dus niet direct zichtbaar zijn. Je moet meer op de lange termijn kijken.


Ik heb zo'n 40 dollar meer verdiend in december ten opzichte van oktober. Dus het is verhoogd. Niet veel, maar het is verhoogd. Dus ook dat: mooi.


Onzekerheid en realisatie

Ik heb een aantal keer behoorlijk geschreven over mijn onzekerheden en mijn angsten betreft deze challenge en het schrijven in het algemeen. Vorige week ergens had ik opeens een positiever gevoel. Ik zag de bezoekersaantallen en dacht: weet je, ik heb dit helemaal zelf voor elkaar gekregen. De site zelf gemaakt, de artikelen geschreven, de afbeeldingen erbij gezet. Er is geen opdrachtgever of werkgever geweest die me vertelde wat en hoe ik het moest doen. En er zijn dagelijks rond de 1000 (en laatste tijd zelfs veel meer) mensen die mijn site vinden en de teksten lezen. Hoe gaaf is dat? Hoe tof is het dat ik mensen help met een vraag die ze hebben?

Die onzekerheid zal er bij mij altijd wel zijn. Dat weet ik inmiddels. Maar ik weet ook dat juist dit soort dingen geweldig zijn. Van de week verscheen een boek van mij in meerdere 'beste boeken die ik in 2021 las' lijstjes en het voelde zo bijzonder. Kon het bijna niet geloven.
En dat is uiteindelijk waar ik het voor doe. Ik hoop dat mensen blij worden van mijn boeken, of dat ze informatie vinden op mijn sites die ze helpt. Dat het geld oplevert is heel fijn, vooral omdat het betekent dat ik dit meer kan doen.


Toekomst van de challenge?

Ik ben zéker nog niet klaar met schrijven voor deze sites en mijn boeken. Maar ik denk dat ik voor nu even geen challenge meer aanga. Het constant bijhouden en elke dag schrijven is af en toe wel lastig. Dus voor nu ga ik gewoon lekker publiceren zonder bij te houden hoeveel precies.

Ben heel benieuwd waar de sites volgend jaar december staat.
01 jan 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende