Schrijven challenge 43

Soms vraag ik me af waar ik mee bezig ben. Wat ik precies probeer te bereiken en of het überhaupt zin heeft. Vanochtend werd ik met zo'n gevoel wakker. De bekende 'imposter syndrome' is weer actief. Ik merk dat de dalende cijfers na de Google Core Update me wat onrustig maken. Maar dat is niet het enige:

ik heb gisteren, na het schrijven op MD, besloten om inderdaad maar eens een Engelstalige site te lanceren. Ik ben de hele dag bezig geweest met het vinden van een domeinnaam, het kopen van een thema (die goedkoper was dankzij Black Friday) en het vertalen van twee artikelen. Ik gebruik hiervoor een vertaalmachine, maar ga er dan nog wel handmatig door om het enigszins te verbeteren. En ik schreef nog een nieuwe tekst voor mijn huisdierensite.

Ik heb meer dan ooit geen idee of wat ik aan het doen ben wel werkt. Een Engelse website is volledig buiten mijn comfortzone. En hoewel ik talloze boeken in het Engels lees, heb ik nooit zélf zinnen in elkaar moeten zetten. Dat is eng. Ik voel me een beetje een mislukkeling. Of beter gezegd: een imposter.
Wat weet ik er nou van? Wat weet ik nou van de Engelse markt en Engelse websites? Ik kan niet eens rondkomen van mijn Nederlandse site? En gisteravond zag ik ook nog een video van een Engelsman die een huisdierensite heeft, en die vertelt dat de 'pet niche' echt te vol zit en dat het onmogelijk is om er in te scoren. En dan denk ik: o God, waar ben ik mee bezig? Waarom kies ik nu uitgerekend die uit om in het Engels mee aan de slag te gaan?

Dit soort twijfel is erg normaal voor me. Ik heb het bij het schrijven van ieder boek. Ik heb het bij het bouwen van een Legostuk, ik heb het bij iedere site die ik start en bij iedere opdrachtgever waar ik voor begin.

Maar nu is het wel heel erg buiten mijn comfortzone. En ik werd dus wakker met het gevoel: shit, gooi ik niet te veel van mijn tijd weg? Zou ik dit niet beter kunnen stoppen in het werken voor een opdrachtgever? En opeens is daar ook de twijfel voor de Nederlandse huisdierensite. Want tja... wat weet ik er nou van? En alsof ik ooit ál die duizenden teksten uitgewerkt krijg die ik graag wil?
Maar ja, ook daar ben ik uit mijn comfortzone gestapt, door iemand te betalen die ook nog eens teksten schrijft. Wat als dat weggegooid geld blijkt te zijn?

En hoewel ik dit allemaal doodeng en spannend vind, ga ik door. Ik denk ergens ook: als je niets doet, wordt het sowieso geen succes. Ik kan ook Netflix kijken, of muziek luisteren. Nu heb ik tenminste nog een poging gedaan om iets voor elkaar te krijgen. En als het echt geen succes blijkt te worden, dan is dat ook een goede les. Uiteindelijk groei je ook van je mislukte pogingen.

Daarom ga ik door. Hoe eng het ook is. Ik weet nog hoe ik begin 2020 dacht: een huisdierensite? Alsof dit ooit een succes wordt. Ik had toen echt niet gedacht dat ik bijna twee jaar later een Engelse variant van de site zou maken of dat ik mensen zou inhuurde. En hoewel de inkomsten nog niet zo hoog zijn als ik zou willen, blijft de site groeien. En zelfs nu na een Google Core Update maak ik me over de cijfers nog niet superveel zorgen. Ik pas me gewoon aan. Blijf doorschrijven en hoop op die manier juist weer positief gezien te worden door de zoekmachines.

En in mijn dagelijkse overzicht ga ik ook de vertaalde teksten zetten. Hoewel ik ze niet volledig handmatig vertaal, is het wel degelijk iets dat ik doe om meer te groeien met mijn schrijfwerk. De bezoekers van de Engelse huisdierensite zal ik nog niet delen. Simpelweg omdat het pas net online staat en het nog helemaal geen rankings in Google heeft. Het wordt dus meer een kwestie van de site beter vullen en zorgen dat het wel zichtbaarheid in Google krijgt.


De bezoekers gisteren:

Huisdierensite: 868 (uniek: 785)
Astrologiesite: 12 (uniek: 12)

Vandaag is weer een werkdag. Dus ik ben vooral in opdracht bezig. Maar ik wil wel in de avond nog proberen wat voor mijn eigen schrijfprojecten te doen. Er is momenteel in ieder geval een goed momentum en dat wil ik vast blijven houden. Ondanks de twijfels die ik vandaag voel.


Geschreven gisteren:


Astrologiesite: 0
Huisdierensite: 1
Engelse huisdierensite: 2
Fictie schrijven: 0 woorden

Totaal sinds deze challenge:

Astrologiesite: 37
Huisdierensite: 20
Engelse huisdierensite: 2
Fictie schrijven: 6.131 woorden
24 nov 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende