Schrijven challenge 41

Het is nu half 12. Ik heb vanochtend nog heerlijk liggen lezen en het boek is nu uit waar ik in begonnen ben. En wat een hoop inspiratie en kennis opgedaan. Superfijn. Er zitten echt megaveel wijsheden in en het is grappig hoe ik veel van de theorie in dit boek eigenlijk al toepas.

Bijvoorbeeld: je hoeft niet de beste te zijn. Je kunt ook de énige zijn die iets doet. Dit is iets wat ik op beide sites wel toepas. Ik beantwoord vragen die nog helemaal nergens te vinden zijn online. En het resultaat is duidelijk zichtbaar. Mijn bestbezochte artikel op mijn huisdierensite, sinds januari 2020 (en deze publiceerde ik ook in januari 2020) heeft meer dan 21.000 views gehad. En dat artikel schreef ik niet omdat ik dacht er lekker mee dacht te scoren, maar omdat het een vraag was die ik in de afgelopen 10 jaar regelmatig kreeg als ik over straat liep met mijn hond. Een vraag die mensen hadden bij het zien van het ras van mijn hond.
Online is er in het Nederlands nauwelijks iets te vinden. Waardoor mijn blog erover bovenaan staat in zoekmachines. En daardoor in nog geen twee jaar tijd 21.000 keer is bekeken.

Het is een tekst van ongeveer 1000 woorden. En hierdoor besef ik me echt: ik hoef niet perse bovenaan te staan op een ras (al zou dat leuk zijn, natuurlijk). Ik kan met veel losse teksten ook echt een verschil maken. Waarbij specifieke vragen worden beantwoord. En dit was natuurlijk wel de insteek van de site, maar nu ik de resultaten zie, begin ik er meer en meer in te geloven.

De teksten die ik zaterdagnacht schreef, zijn teksten die eveneens nog niet zijn beantwoord online. Soms wordt er in een forum een vraag over gesteld. En ze maken deel uit van een groter geheel, dat allemaal naar elkaar linkt. En ik weet zeker, als ik dit helemaal af heb (als ik alleen maar dit gedeelte van de site wil voltooien, zoals ik het in mijn hoofd heb, dan moet ik nog 175 teksten schrijven over dit specifieke onderdeel. Das heel veel, maar wel haalbaar, zolang ik er maar de tijd in stop), dan komen de bezoekers vanzelf. Dan wordt dit deel van de website een autoriteit en zal het gemakkelijk vanzelf worden gedeeld op social media. Waarom? Omdat het de enige in zijn soort is. En omdat het heel veel specifieke vragen beantwoord.

Dit gaat dus maar om een klein onderdeel van de site. Ik heb genoeg ideeën voor meer soortgelijke 'hoekjes'. Het betekent eigenlijk dat de huisdierensite oneindig kan blijven groeien. Er is nog zó ontzettend veel niet beschreven. En ook als er wel beschreven onderdelen zijn: het complete verhaaltje, met alle links onderling die allemaal bij elkaar passen. Dat is nog nooit eerder gedaan.
Misschien rank ik nooit nr 1 op een bepaald hondenras. Maar krijg ik veel meer bereik als ik een complete gids creëer waarbij meer dan 20 verschillende blogs allemaal antwoorden geven op vragen die je over dat ras hebt. En hoe groter de site, hoe meer kansen je creëert dat mensen je ontdekken en verder gaan kijken.

Veel werk? Ja. Te grote droom? Misschien ook wel. Maar wat geeft het? Het zorgt ervoor dat ik wat te doen heb.

En ondanks dat ik wat te doen heb, heb ik gisteren niks geschreven. Ik was samen met mijn vriend. We zijn weer lekker met Lego bezig geweest. En ook dat is belangrijk: even lekker bijkomen.
Wel leuk: inmiddels heeft de schrijver die ik ingehuurd heb, nog meer geschreven. Dus aantal artikelen op de huisdierensite groeit, ook nu ik even een dagje niets deed. Maar, ik ga zometeen wel weer lekker aan de slag. Lekker typen.

Bezoekers gisteren:

Huisdierensite:1.307 (uniek: 1.150)
Astrologiesite: 21 (19)

Vandaag dus lekker schrijven. Nieuwe meters maken. Zin in! Echt verschil gaan maken met deze site. Opvallen op een positieve manier. Knallen. Omdat ik weet wat er mogelijk is.

Gisteren geschreven:

Astrologiesite: 0
Huisdierensite: 0
Fictie schrijven: 0 woorden

Totaal sinds deze challenge:

Astrologiesite: 37
Huisdierensite: 18
Fictie schrijven: 6.131 woorden
22 nov 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende