Schrijven challenge

Nu de dagen weer donkerder worden en ik allerlei doelen heb als het gaat om het schrijven van blogs, is het tijd voor mij om weer eens een challenge te doen. Met challenges motiveer ik mezelf om echt te knallen. Heeft in het verleden ook altijd goed geholpen.

Ik wil dolgraag meer geld verdienen met eigen websites en ik ben lekker bezig hiermee, maar ik heb tegelijkertijd nog een lange weg te gaan. Het zou al fijn zijn als ik met de maandelijkse inkomsten van mijn site bijvoorbeeld mijn huur zou kunnen betalen. En het liefst zelfs nog meer vaste lasten ermee kunnen betalen. Dit helpt me enorm, want als ik een opdracht kwijtraak, dan heb ik opeens geen inkomsten meer en moet ik weer keihard zoeken voor iets nieuws. Nou lukt me dat eigenlijk best goed, maar ja. Mijn droom is al vanaf jonge leeftijd om echt te kunnen leven van mijn eigen schrijfwerk. Tijd om dus eens wat te doen.

Momenteel heb ik 3 actieve blogsites. En een paar hele kleine sites die eigenlijk niets meer doen en waar ik ook geen interesse in heb. Die drie zijn:

- Site gericht op huisdieren
- Site gericht op astrologie
- Persoonlijke site, over mijn boeken en het tekstschrijven

Mijn focus wil ik vooral op de bovenste twee leggen. De laatste zal ik ook wel voor schrijven, maar een stuk minder vaak.

Wat wil ik tijdens deze challenge doen?

Schrijven dus, voor beide blogsites en de artikelen ook publiceren. Hoe meer ik schrijf, hoe beter ik gevonden word in Google en hoe meer inkomsten dit uiteindelijk gaat opleveren. Ik weet hoe het werkt. Ik weet ook dat massa nodig is om echt te presteren. Hoe meer content er is, hoe groter de kans is dat er bezoekers komen én doorklikken binnen de site.

Ik stel geen doelen hoeveel ik precies wil schrijven. Dit vooral omdat ik ook dagen heb waarop ik voor opdrachtgevers werk en dagen waarop ik mijn vriend zie. Maar ik wil wel zo veel mogelijk schrijven. En ik wil dit vooral in de vorm van een challenge doen, omdat ik niet in een soort winterslaap terecht wil komen tijdens mijn jaarlijkse winterdepressie.

Andere doelen

Ik wil dus het aantal bezoekers en het geld dat ik met de sites verdien verhogen. Momenteel verdien ik alleen geld met de huisdierensite, omdat ik nog geen advertenties heb staan op de astrologiesite. Ik wil dus tijdens deze challenge ook advertenties op die site gaan plaatsen.

Deze maand heeft die site ruim 400 bezoekers gehad. De maand is nog niet om natuurlijk. En vorige maand was dat bijna 700. Dat valt in het niets met mijn huisdierensite (waar ik vorige maand ruim 26.700 bezoekers had en deze maand tot nu toe ruim 11.100 bezoekers heb). Maar, zonder advertenties leveren die bezoekers niets op. En ik zie bij de astrologiesite ander gedrag dan op mijn huisdierensite: mensen klikken veel meer door en ze zoeken ook op de site naar bepaalde informatie (die er nog niet staat). Ik verwacht dus ook dat deze site veel meer paginaweergaven gaat hebben als er veel meer op staat. En dan wordt het ook veel interessanter om er advertenties op te zetten.

Nog een ander doel is dat ik voor de huisdierensite het liefst 200 totaal aantal artikelen op de site wil hebben staan. Momenteel zijn dat er 161. Dus ik moet wel echt aanpoten om dit voor elkaar te krijgen.

En een laatste doel is natuurlijk het verhogen van de inkomsten. Al weet ik niet of dat nu al haalbaar is, omdat blogs even nodig hebben om te ranken in Google. Bezoek zal dus niet direct zichtbaar zijn. Je moet meer op de lange termijn kijken.

Bijhouden van de cijfers

Ik ga dagelijks op MD bijhouden hoeveel ik geschreven heb en hoe het bevallen was. Ging het schrijven goed? Of juist niet? En waarom?
Ik wil misschien ook wel bijhouden of de bezoekersaantallen stijgen. Maar dat is ook lastig, omdat de blogs die ik in deze periode schrijf, waarschijnlijk pas over een paar maanden een goede positie in Google hebben.
Maar misschien post ik ook wel dagelijkse statistieken. Kijk wel vrolijk


Hoe lang is deze challenge?

Ik wil deze challenge laten lopen tot en met 31 december. En daarna misschien verlengen, aangezien de winter dan nog in volle gang is. Ik weet niet precies hoeveel dagen dat nog is, maar dat geeft niet. Het betekent ook niet dat de sites 'af' zijn als ik deze challenge heb voltooid. Ik wil echt nog superveel voor deze sites gaan doen. Maar, we beginnen ergens. vrolijk

Vandaag

Vandaag wordt dus de eerste dag van de challenge. En ik ga niet beginnen met schrijven, maar met het verwijderen van een aantal hondenfokkers die niet in een overzicht willen staan. En daarna hopelijk nog ruimte om te schrijven. Heb vandaag wel hoop andere dingen op de planning staan, maar ik denk dat ik alsnog wel ruimte heb om tenminste één blog te schrijven. Hopelijk zelfs meer. We gaan het zien. Even kijken hoe makkelijk het is om die hondenfokkers uit de lijst te halen.
12 okt 2021
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 36 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende