Relatie

Het begin van een relatie is altijd elkaar aftasten. Twee verschillende persoonlijkheden, twee agenda's, elkaars vrienden en familie leren kennen. Uitvogelen wie de ander nou eigenlijk is.

Nog niet eerder had ik dat het allemaal zo vertrouwd voelt. Tuurlijk is het wennen allemaal, maar het voelt goed. En het is supergek. Nog niet heel lang geleden schreef ik hoe eenzaam ik was, hoe vervelend ik bepaalde zaken vond en hoe erg ik baalde van dingen die er allemaal gebeurde. Net na m'n operatie had ik het echt heel erg zwaar.

En als ik dan zie hoe ik me nu voel. Het is een wereld van verschil.

De afgelopen dagen heb ik bij hem gezeten. Er voor het eerst gekookt (een vissoep voor de lunch) en hij was aan het werk. Ik ben er twee dagen geweest. Eerste dag niet heel veel kunnen doen qua werk, omdat ik slecht had geslapen en het internet daarna eruit lag.
Slecht slapen is voor mij niet heel gek. Dat heb ik eigenlijk altijd als ik nog niet gewend ben aan de aanwezigheid van iemand anders. Ik hoor en merk alles wat er gebeurt. Ben wat dat betreft best een lichte slaper. Tel erbij op dat hij een eenpersoonsbed heeft en dat dit best krap is zo met z'n tweetjes. Haha.

Dinsdagavond heeft hij mijn ouders ontmoet. Dat ging volgens mij wel goed. Mijn ouders zijn erg relaxed, dus dat scheelt enorm. We hebben er gegeten en m'n ouders lieten het hele huis aan hem zien.

Nacht erna toch besloten om niet bij elkaar te liggen. Hoe fijn en gezellig het samen ook is. En toen sliep ik wel echt een stuk beter. En gisteren heb ik heerlijk zitten werken in zijn huis. Toen hij thuiskwam, was ik bezig met schrijven aan mijn boek. Dat moet af, maar ik stel het al tijden af. Ik had met een vriendin afgesproken dat ik iedere dag 500 woorden zou schrijven en een foto ervan naar haar zou sturen.
Gister werden het er bijna 2700. En dat was nádat ik van alles in opdracht had gedaan. Zeer productieve dag dus. Die heb ik gemist. Lang geleden dat het zo lekker ging.

En m'n vriend was er megalief over. 'Ja, lekker doorschrijven,' zei hij. 'Je zit er goed in, zonde als je nu stopt.' Hij ging de afwas doen, koken en daarna hebben we de avond samen doorgebracht. Gisteravond uiteindelijk weer naar huis gereden.

En nu zit ik weer thuis, kijk ik naar de bos met bloemen die ik van hem kreeg en kan ik niet anders dan denken: wow, wat voelt dit allemaal fijn.

Lekker genieten van elkaars aanwezigheid. Nu eventjes niet meer. Maar we zien elkaar zondag weer. Tot die tijd werken en wat huishoudelijke klusjes doen vrolijk
08 aug 2019 - 460x gelezen
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 35 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende