Portemonnee

Na 32 jaar is mijn portemonnee aan vervanging toe. Toentertijd kocht ik het bij V & D (blijf het jammer vinden dat het warenhuis niet meer bestaat) voor zo'n 50 gulden (die goede oude tijd : -)
Met een cadeaubon die ik gekregen had na afloop van mijn stage. De portemonnee is van donkergroen leer, in een handig formaat, met genoeg ruimte voor papiergeld, pasjes, muntgeld, bonnetjes en papiertjes met aantekeningen er op. Helaas is de tijd aangebroken dat hij vervangen moet worden. Met een beetje pijn in mijn hart, al klinkt dat vast raar.

Op het internet had ik een prachtige portemonnee gezien. Van het merk dR Amsterdam, in oranje leer en met een soortgelijke indeling. Geen felle kleur, eerder een warme kleur. Bij een lederwarenwinkel in Groningen. Waar ze trouwens ook mooie tassen verkopen. Je wordt er hebberig van. De vriendelijke verkoopster hielp mij prima, we maakten een praatje en ze vroeg of ze mijn oude portemonnee mocht zien. Het nieuwe exemplaar pakte ze in en na de betaling wensten we elkaar een fijne dag. Inmiddels zijn pasjes en geld overgeheveld en ga ik vast veel plezier beleven aan deze portemonnee. De oude ligt op mijn bureau. Weggooien valt niet mee.
29 aug 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Groningse
Groningse, vrouw, 52 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende