Omdat het moet.

Waarom ik nooit iets schrijf.

Ik schrijf niet omdat ik iets wil vertellen. Ik schrijf omdat ik iets wil vertellen zonder dat ik dat echt vertel. Ik schrijf dus niet met de intentie om iets te vertellen. Vaak begin ik met schrijven en dan vertel ik vanzelf iets, al zal iemand anders het niet kunnen ontcijferen. Soms kan ik het zelf niet eens ontcijferen: wat bedoelde ik eigenlijk met die verticuteermachine een aantal verhalen geleden?

Als ik inspiratie en moed had, dan had ik een bestseller geschreven. Ik weet namelijk als één van de weinigen hoe dat moet, een bestseller schrijven. Ik weet heel veel als één van de weinigen, denk ik, maar zodra ik het moet verklaren of erger nog, uitvoeren, dan weet ik dat ik niets weet, om maar even een sofistische denkwijze te bevorderen.

Als iemand je iets vraagt maar het antwoord al weet, dan vraagt diegene je om je te testen en om je anders te léren. (Om het vervolgens op een tentamen te vragen en te verwachten dat je het nog weet: omdat het je interesseerde?) Van voorlezen houd ik niet. Bah. Ik houd er ook niet van als anderen voorlezen terwijl ze die verschrikkelijke enjambementen verschrikkelijk verkeerd interpreteren. Ik houd er ook niet van als mensen subliem voorlezen en er vervolgens een compliment met slagroom op krijgen. Nee. Op de één of andere manier krijg ik wel graag complimenten, maar ik krijg ze niet zo graag dat ik er voor wil gaan voorlezen.

Ik heb 1,5 week vakantie en ik heb een lijst gemaakt met wat ik ga doen. Daar ga ik nu aan beginnen.
19 mrt 2009 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Jeananas
Jeananas, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende