Ochtend

Het is nu iets voor 7 uur. Mijn wekker ging vanochtend rond 5 uur en het blijft bijzonder hoeveel ik op de vroege ochtend voor elkaar krijg. Ik heb Spaans geleerd, non-fictie gelezen, de hond uitgelaten en twee artikelen geschreven. Eentje voor mijn opdrachtgever en de ander voor mijn eigen huisdierensite.

Nu het zomer is, wil ik toch wat vaker zo vroeg op staan. Het gaat me nou eenmaal goed af. Bijkomend voordeel is dat ik de tuindeur de hele tijd open kan hebben, nog voordat de zon en de enorme warmte er echt is. Wanneer het zo warm is, heb ik het grootste gedeelte van de dag de zon vol op mijn huis staan. Het wordt hier gemakkelijk 27+ graden in huis en de warmte krijg ik vervolgens heel moeilijk weer uit het huis. Als ik 's avonds ramen en deuren open doe, komt er enorm veel ongedierte binnen. Dus dit is wel prettiger.

Ochtenden hebben altijd iets magisch. Iets moois. Straks ga ik met mijn vriend zwemmen in een meer in de omgeving. De laatste tijd zwemmen we daar regelmatig. Het is fijn om een verfrissende duik te nemen en daarna even op te drogen in de zon. Ik begin zowaar een beetje bruin te worden daardoor. Gisteren waren we er ook, maar we waren er later dan normaal. En het was duidelijk te merken dat het vakantietijd is, en dat het stralend weer was. Afgelopen vrijdag was het er vrijwel uitgestorven (toen was het erg bewolkt) en nu was het toch duidelijk veel drukker.

Ergens is het best leuk, om te kijken naar al die mensen. Sommigen nemen een tent mee, zodat je al weet dat ze van plan zijn er de hele dag te blijven. Wat vooral opvalt is dat er maar weinig volwassenen daadwerkelijk het water in gaan. Je ziet vooral veel kinderen. En mijn vriend en mij dus. En wij zijn dan dus vaak de enigen die voorbij de boeien gaan, waar we alle ruimte hebben.

Vandaag gaan we bewust een stuk vroeger. Voordat de echte drukte er is. Hoewel het mensen kijken leuk is, en we tijdens het zwemmen helemaal niet veel mensen om ons heen hebben, is de ochtend nog steeds het mooiste. Wanneer je geen geschreeuw of gelach hoort. Wanneer je niet overal van alles ziet gebeuren. Dat zijn de momenten waarop ik mijn gedachten de vrije loop kan laten gaan en kan denken over mijn boeken of mijn website. Het is inspirerend en fijn.

Van mij mag het altijd wel zomerse temperaturen zijn. Goed, die 39 graden die we vandaag krijgen is misschien een beetje te extreem, maar met de juiste aanpassingen is het prima vertoeven. Heerlijk deze tijd van het jaar! Vooral vanwege de ochtenden.
19 jul 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende