Nieuw huisdier

Sinds zaterdagavond heb ik hier dus een papegaai. En dat is even wennen. Voor mij, voor de papegaai, maar vooral voor de hond, die het allemaal érg eng vindt.

Het was nog een hele toestand om haar naar huis te krijgen. De kooi paste maar nét in de auto, maar alleen wanneer we de stoel aan de voorkant plat deden en mijn vriend achter mij ging zitten (zonder leuning en dus ook zonder gordel) tussen alle spullen en met een vogel op schoot. Ik kon door de stoel naar voren stond niet direct in de zijspiegel kijken, dus koste even wat extra werk. En dat ruim een uur, haha.

Maar, het ging allemaal goed. Voorzichtig gereden.En gelukkig niet druk op straat. Eenmaal thuis, hond in de tuin voor het geval dat, kooi neerzetten, vogel in de kooi en hond terug naar binnen.

Zondagochtend hoorde ik haar al iets zeggen dat op 'hallo' leek, en dat blijkt ze dus geleerd te hebben van de vorige bewoners. We gingen nog een klein beetje in huis opruimen en ik zette de muziek aan: een succes. Al snel deed ze vrolijk mee. Maar dan wel wanneer wij niet in de woonkamer waren. Uiteindelijk durfde ze al iets meer.

Zondag overdag waren we weg en kon de papegaai mooi een beetje wennen aan haar omgeving. In de avond wilde ik wat oefenen met haar, want ik wil dat ze op commando op mijn arm gaat en ook echt alleen zo de kooi verlaat, anders wordt het zo'n losgeslagen projectiel.
Dat ging niet helemaal zoals gedacht. Ze ging wel netjes op mijn arm zitten, maar dacht daarna: jeej de kooi uit. En in een mum van tijd zat ze in m'n nek, waar ik er net niet bij kon. Haha. Ze raden aan om een papegaai die je nog niet goed kent, niet op je schouders te laten, omdat ze best hard kunnen bijten. Maar kreeg haar er ook niet echt weg en vond het ook wel weer grappig, dus maar even wat selfies gemaakt:Vandaag heb ik thuis gewerkt. En begin haar al beetje te leren kennen nu. Ze is brutaal, maar wel heel lief. En ze is super onhandig. Laat eten vallen, valt zelf regelmatig. Heel duidelijk dat ze nog jong is. Vanmiddag heb ik haar opnieuw beetje getraind, en geprobeerd haar op mijn arm te krijgen. Daarna van mijn arm op de javaboom, en telkens met wat banaan als beloning. Paar foto's maken:

En toen werd ik opeens gebeten nahnah En in video's had ik al gezien dat als je gebeten wordt, je duidelijk moet maken dat het pijn doet. Dus gillen, weglopen. Deed ik trouwens ook zo bij mijn hond. Dusja, ik deed dat, daar schrok ze van, dus toen vloog ze naar de kooi.En jawel, vanaf de kooi besloot ze om weer in m'n nek te gaan zitten, hahaha. Ik geloof dat ze dat wel een fijn plekje vindt ofzo nahnah

Verder vertelt ze hele verhalen. En is ze echt heel schattig. En de hond vindt haar eng, dus die ligt veel in de keuken, maar dat zal een kwestie van wennen zijn.


16 nov 2020 - 170x gelezen
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 35 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende