NaNoWriMo dag 1

Gisterochtend was ik heel vroeg wakker - dat zagen jullie wel aan mijn MD-bericht. Dat kwam vooral omdat ik 4 dagen op rij om 6 uur de wekker had staan. Rond 7 uur opgestaan, met mijn vriend ontbeten en toen naar huis gegaan. Daar een lekker bakje thee gezet en aan de slag gegaan in mijn kantoor met schrijven.

Later op de dag ben ik naar beneden verhuisd en heb ik op de bank zitten typen.

Ik heb telkens met een soort sprints gewerkt. Zo'n 20 tot 30 minuten typen. En dat ging heel lekker allemaal. Ik schreef gister hoe ik slechts wat vage ideeën had, maar tijdens het schrijven van het eerste hoofdstuk van het eerste boek, begon het steeds meer vorm te krijgen. Mijn eerste hoofdstuk is heftig, veel heftiger dan ik vooraf had bedacht, en daar ben ik eigenlijk wel blij mee. Het is een vibe die ik eigenlijk graag wil creëren.
Daarna stond ik in tweestrijd. Ik wilde zó graag verdergaan met deze verhaallijn, maar het tweeluik dat ik creëer is gecompliceerd en het gelijktijdig schrijven is dus echt belangrijk. En dus begon ik met het eerste hoofdstuk van het tweede boek.
Ik was daar even bang voor, maar ook dat hoofdstuk ging als een trein en het verhaal begon zich steeds beter te vormen in mijn hoofd. Mijn personage in die verhaallijn heeft wat kenmerken die ik vooraf totaal niet had bedacht, maar die zó leuk zijn om eens te gebruiken. En ook dit eerste hoofdstuk werd heftiger dan ik dacht.

Daarna heb ik een stuk geschreven van hoofdstuk 2 van het tweede verhaal.

Al met al zat ik er waanzinnig goed in. En dat heeft ervoor gezorgd dat ik maar liefst 5.040 woorden heb geschreven. Het minimum per dag (50.000 woorden in 30 dagen) is 1667 woorden. Dat betekent dat ik maar liefst 2 dagen voor loop op schema. En dat op dag 1.
Een fijn gevoel. Vooral omdat ik ook op locatie werk en dan niet veel kan schrijven.

Wat helemaal fijn was, is de realisatie die ik had tijdens het schrijven. Ik hou van schrijven, dat wist ik altijd al. Maar door allerlei omstandigheden heb ik dat de afgelopen jaren niet goed kunnen doen. Er was veel financiële stress en ik voelde me vaak enorm eenzaam. Nu zijn beide zaken even geen issue meer.
Ook heb ik heel erg lang met mijn ontstekingen rondgelopen en heb ik nu geen pijn.

Mijn hoofd was telkens te vol om te schrijven. En nu bepaalde zaken geen probleem meer vormen, is er weer ruimte om creatief te zijn. Wat heb ik dit gemist! Zelfs in mijn schrijfweek in Frankrijk was ik niet zo productief en zat ik er niet zo goed in als nu.
Ik hoop dat ik die positieve energie vast kan blijven houden.

Zometeen mijn video editten en online zetten die ik gister heb gemaakt. Ik hoop dat uploaden beetje sneller gaat dan de laatste keren. Toen duurde het letterlijk úren. Als ik hem online heb staan, zet ik hem wel in mijn LL.

Verder wil ik vandaag wel echt wat in het huishouden doen. Maar natuurlijk ook lekker veel schrijven. Ik had overwogen om naar Utrecht te gaan, waar een groep gaat schrijven voor NaNoWriMo, maar ik vind het eigenlijk heel fijn om even thuis te zijn. Dat ben ik de laatste weken namelijk amper geweest.

Vanavond komt mijn vriend weer. We gaan dan waarschijnlijk een film kijken. Wordt ook fijn weer vrolijk


Dag 1 geschreven: 5.040 woorden
Totaal geschreven: 5.040 woorden
Gemiddeld aantal woorden dat ik nu moet schrijven om het op tijd te halen: 1550


02 nov 2019 - 243x gelezen
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 35 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende