Miracle Morning 73

Gisteren wat drama gehad rondom een bestelling van de Legostore. 1 juni zijn er aantal hele toffe sets verschenen, dus had bestelling geplaatst. Die zou gisteren komen. Kreeg op een gegeven moment mailtje dat hij bezorgd was, maar had hier helemaal niks. En dat is helaas al een keer eerder gebeurd, toen is handtekening vervalst.

Ik weet van eerdere ervaring dat ik DPD niet hoef te bellen, dus heb Lego zelf gebeld. Werd goed geholpen. Dit is echt een bedrijf dat kwaliteit heel hoog heeft staan en dat echt goede service biedt. Ze zouden hele bestelling opnieuw sturen. Mocht pakket toch nog tevoorschijn komen, dan moest ik even bellen.

Word ik paar uur later gebeld door onbekend nummer. 'Hallo met ... Ik heb een pakket van je in mijn tuin liggen.'
Bleek dus dat mensen die 5 minuten verderop wonen, mijn pakket in hun tuin hebben gevonden, waar het in de regen heeft gelegen naast hun eigen pakket. Wat? Serieus? Ik heb niet eens hetzelfde huisnummer als de mensen die daar wonen, dus het kan ook niet per ongeluk fout zijn gegaan.

Ik ben heel dankbaar dat er nog eerlijke mensen zijn. Ze hadden ook kunnen denken: oh dit komt van de Legostore, dus is kostbaar. Houden het lekker zelf.

Zometeen Lego bellen. Die was gisteren al gesloten, dusja. En ik ga DPD ook bellen voor een officiële klacht. Die anderen gaan dat ook doen. Echt absurd dit. Is ook niet zo dat ik voor 100 euro Lego had. Bedrag was wel stukje hoger dan dat..


Anyhow.
Gisteravond ook - terwijl ik Legosets in elkaar zette - gekeken naar wat video's over Juice fasting. Dit is iets dat me eigenlijk al paar jaar interesseert, omdat mensen met mijn huidaandoening echt enorme verschillen zien sinds ze voor een langere periode juice fasting hebben gedaan. In de facebookgroep met mijn aandoening komt het regelmatig terug. Het is een stap verder dan AIP, wat ik eerder deed. De theorie erachter klinkt allemaal heel logisch: je lichaam is minder bezig met verteren van eten, waardoor het kan beginnen met zichzelf te genezen. En je krijgt een boost aan vitamines binnen. Vooral mensen die het langer dan 30 dagen doen, zien echt enorme verschillen.

Heb gisteren allemaal video's gekeken van mensen die ermee bezig zijn en hoe ze het ervaren. En het lijkt nog meer te doen dan alleen je huid zuiveren. Het kan ook het proces van afvallen op gang zetten enzo. Alle dingen die ze noemen, die ze voelen, zie je ook aan ze (als je dag 1 vergelijkt met bijvoorbeeld dag 40). Ze geven ook aan hoe ze (oké, dit wordt smerig verhaal) oude stukken poep kwijtraken die vast zijn komen te zitten aan de darmwand. En hoe meer daar zit, hoe lastiger het is gezond te zijn, omdat niet alle mineralen en vitamines goed worden opgenomen. Ik heb hier al vaker over gehoord, en feit dat ik m'n leven lang toch best veel troep heb gegeten en langdurig véél antibiotica voor m'n huid heb gehad, helpt niet bepaald mee. Ik merk iedere keer weer dat afvallen totaal niet lukt en dat ik veel vage klachten blijf houden. Met juice fasten ontgiftig je jezelf, zodat je darmflora meer goede bacteriën bevat en die 'oude stukken poep' de boel niet meer blokkeren, zodat je daarna echt serieus kunt werken aan een gezonder eetpatroon.

Mijn begeleidster van hormonen vond ook dat ik dit een keer moest doen, maar alleen als ik er echt mentaal ook klaar voor ben. En ik denk dat ik dit echt eens wil gaan doen. Ik was eerst altijd wat huiverig, omdat ik bang was niet genoeg goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Maar laten we eerlijk zijn: ik krijg nog steeds niet genoeg fruit, groente enzo binnen. Dusja. En ik was ook bang dat het niet genoeg calorieën zou zijn, maar het is best calorierijk, juist omdat mensen hele dag door die juice drinken.

Het is niet voor altijd, en zo moet je het dus ook niet behandelen. Maar ik denk: ik zag met AIP al redelijke ontwikkelingen, maar nog niet genoeg. Dit zou echt verschil kunnen maken waar ik al zo lang naar verlang. Ik heb alvast een juicer gekocht. Nu bedenken wanneer ik er echt voor wil gaan. Zomermaanden schijnen wel beter te zijn, vanwege bepaald fruit dat dan makkelijker te vinden is. En nu gaan vast mensen roepen dat het gevaarlijk is enzo. Mag. Ik heb de handvatten al van mijn begeleidster, dus het is niet zo dat ik maar gewoon wat ga proberen.

Eng? Ja. Maar dat is met elke challenge. En het begint met voorbereiding. Goed inlezen, en uitzoeken, zodat ik me niet zomaar ergens in stort.
04 jun 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende