Miracle Morning 6

Gisteren geen Miracle Morning geschreven. Ik wilde eventjes bijkomen van alle hectiek van de voorgaande dagen.
Schreef ik vrijdagochtend nog dat ik me enorm veel zorgen maakte en niet wist wat ik met de hele situatie moest doen rondom mijn opdrachtgever, kreeg ik vrijdag de oplossing bijna in mijn schoot geworpen. Ik gaf in mijn dagboekbericht aan dat ik nog zou bellen met een contactpersoon bij een ander bedrijf.
Dat heb ik gedaan. En dat is heel positief geworden.

Dit bedrijf wil me voor twee dagen in de week, voor tenminste drie maanden, inhuren als freelancer. En na wat onderhandelen over het tarief, kon ik concluderen dat ik er per uur tenminste nog wat meer mee verdien dan bij mijn huidige opdrachtgever. Ook betalen ze sneller, waar nu een betalingstermijn van 45 dagen wordt aangehouden, is dat bij deze partij 30 dagen.

Dus.. het is opeens compleet anders geworden. Ik wil graag bij mijn huidige opdrachtgever blijven, maar het is geen noodzaak meer. En ik ga het sowieso niet doen in loondienst. En dat voelt zo goed. De reden waarom de vraag over loondienst me zo tegensprak, was vooral de manier waarop het ging. Het voelde niet fair. Het hele 'o we zijn al bezig met het schrijven van een vacaturetekst'.
Ik vermoed dat ze misbruik maken van de nieuwsberichten dat freelancers heel hard worden getroffen. En het is zó fijn dat ik niet afhankelijk ben van ze. Zeker in een onzekere periode als deze.

Ik kan nog steeds die ene dag voor ze blijven werken. En zelfs terug naar drie dagen gaan. Maar alles dus wel als freelancer. En ik weet dus van een collega dat ze eigenlijk helemaal geen ander willen. Ze zien mijn meerwaarde zeker in.
Ik verwacht dus niet dat ik er meteen uitgewerkt word als ik niet akkoord ga met hun vraag. De kans is aanwezig dat ze wel een ander gaan zoeken, maar zolang die er niet is, zal ik er sowieso blijven werken. Zonder nieuwe teksten komen ze al helemaal in de problemen.

Goede plottwist dus, waar ik heel blij mee ben. De nieuwe partij heeft gisteren het contract gestuurd, en ik heb getekend teruggestuurd. Ik begin woensdag al!

Ik ben enorm dankbaar dat ik tijdens deze Coronacrisis gewoon een nieuwe opdracht heb weten te binnenhalen. Ik weet hoe onzeker het voor iedereen is nu en hoeveel bedrijven en freelancers er worstelen. En het feit dat ik in ieder geval de komende drie maanden inkomsten ga hebben en verder kan bouwen aan mijn buffer, doet me heel erg goed. Met die drie maanden kom ik hopelijk de Coronatijd door, en daarna verwacht ik sowieso wel weer wat meer opdrachten. En mocht de Coronatijd toch langer duren, dan heb ik dus ondertussen een grotere buffer opgebouwd.
Daarbij is de kans dat dit bedrijf daarna nog met me verder wil ook groot - tenzij ze ontevreden zijn over mijn teksten en de samenwerking.

Opgelucht. Enorm opgelucht. Op naar de volgende uitdaging. Ik ben vooral benieuwd wat mijn huidige opdrachtgever gaat doen nu.
05 apr 2020 - 447x gelezen
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 35 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende