Miracle Morning 44

Het is vandaag 5 mei. Bevrijdingsdag. Een dag waarop je normaal gesproken naar festivals gaat, lekker feest. En eentje waar je normaal gesproken even stil staat bij het feit dat je in vrijheid leeft. Vorig jaar vond ik het al zuur. We vierden 75 jaar vrijheid, terwijl we in een 'intelligente lockdown' zaten. Absurd.

En vandaag is er een nieuwsbericht naar buiten gegaan. Dat deze zomer nog het vaccinatiebewijs geregeld moet zijn. Quote uit het bericht: 'Met een vaccinatiebewijs kunnen mensen straks ook evenementen in Nederland bezoeken. Ze hoeven zich dan niet meer te laten testen. Ook hoeven mensen met zo'n bewijs mogelijk niet meer in quarantaine als ze in een hoogrisicogebied zijn geweest.'

We gaan dus nu een groep bevoorrechte mensen krijgen, die de wereld van morgen bepalen door deel te nemen aan het grootste verdienmodel ooit. Doe je niet mee aan dat systeem? Dan mag je nergens meer in, tenzij je betaalt voor verplichte testen. Doe je niet mee met het systeem, bijvoorbeeld omdat je een allergie hebt voor een bestandsdeel in het systeem? Jammer. Ook maar dokken voor je eigen testen. Iedere keer weer wanneer je iets leuks wilt doen.

Het is nog niet eens zeker of het vaccin wel echt volledig helpt. Of dat het bestand is tegen mutaties. Of hoe het over drie jaar reageert.

Topmannen, zoals van Dissel en Ab Oosterhaus hebben inmiddels al miljoenen aan de Coronacrisis verdiend. Terwijl tegelijkertijd andere bedrijven volledig kapot worden gemaakt.

Deze ontwikkeling zou je als samenleving niet moeten willen. Ongeacht of je zelf een vaccin wil of niet. Je zou geen samenleving moeten willen waar een groep mensen wordt uitgesloten voor deelname. Waar een groep mensen niet onder dezelfde voorwaarden alles mag doen. En toch vindt iedereen het prima. Toch stemden ze op 17 maart op precies dezelfde, leugenachtige partijen. En toch roept iedereen dat het vandaag Bevrijdingsdag is en dat het geweldig is dat we in vrijheid leven.


Toen mensen anderhalf jaar tot een jaar geleden zeiden dat er een vaccinatiepaspoort komt, dat mensen worden buitengesloten, werden ze wappies genoemd. Nog steeds. En ondertussen geven we onze vrijheid op en zolang iedereen dat blindelings accepteert zullen we nooit meer de echte vrijheid krijgen.

Zo.
Tot zover mijn frustraties van deze ochtend. Nu maar weer aan het werk gaan.
05 mei 2021 - 137x gelezen
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 36 jaar
ModeMode
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende