Miracle Morning 3

Vandaag de wekker bewust later gezet. Gisteren veel gedaan en nog best lang met mijn vriend gebeld, waardoor ik echt de slaap nodig had. Mijn schouder brandde in de avond.

Goed gewerkt, mooie dingen bereikt weer (en mag voor deze opdrachtgever nog een keer 3 maanden langer doorgaan, altijd prettig). Verder ben ik aan het onderhandelen geweest met de woonstichting. De schutting naast mijn huis is omgewaaid tijdens de storm. Nou is het zo dat het huis hiernaast momenteel van de woonstichting is, bedoeld als logeerwoning. Hier komen mensen telkens een aantal weken zitten, wanneer ze verbouwingen hebben in hun eigen woning.
Dus ik wist niet goed wat ik met die schutting moest. Normaal deel je zulke kosten met je buren, maar ja. ik heb niet echt buren nu.

Nou ja, gisteren was er een mannetje van de woonstichting, dat bezig was met de schutting, dus ik ging even naar buiten om met hem te praten. 'Terugplaatsen wordt wel heel lastig,' zei hij. 'Palen zijn verrot. Ik ga wel even bellen en dan kijken we wel wat we doen. Misschien dat ze jou dan ook nog bellen.'

Prima.
Later werd ik inderdaad gebeld. Meneer aan de telefoon liet weten dat ze toch wel heel graag de woning mooi willen houden en dus graag een nieuwe schutting willen plaatsen, tussen de huizen in en dan bij het buurhuis ook aan de achterkant. Zij zouden dan het grootste gedeelte betalen, maar wilde ik ook mee betalen?

Ik dacht meteen: als ik weiger om mee te betalen, zullen ze waarschijnlijk alsnog de schutting gaan plaatsen. Maar als ik meewerk, kan ik misschien meer voor elkaar krijgen. En dus gaf ik aan dat ik best mee wilde betalen, en of er misschien een mogelijkheid is als ook het achterste stuk bij mij meteen wordt meegepakt. Het deel met de poort. 'Dan is het meteen een mooi geheel,' zei ik. 'En als jullie dan toch bezig zijn..'
Nou, dat vond hij wel een interessante, maar dat zou dan wel wat meer geld kosten, ook omdat er een poort in zit. Hij ging het informeren, belde me later terug en zei dat het wel kon. En dus krijg ik binnenkort een offerte met daarin het voorstel van de prijs.

Toch wel trots op. Hoef ik het niet zelf te doen. Altijd wel fijn, zeker nu ik zo met m'n schouder zit.

In de avond ben ik nog bezig geweest met de Lego-kamer. Toch best nog wat gedaan in een uur tijd. Maar er moet nog veel gebeuren, maar mijn vriend gaat zondag ook een handje helpen.

Verder stukken gezien van het coronadebat, enkele dingen doorgespoeld. Same shit, different day. Ze doen toch niets. Wat ik wel verbazingwekkend vond, was dat Rutte duidelijk hoorbaar een beetje snotterig is. Uit een interview is gebleken dat hij gisterochtend getest is, maar nog geen uitslag heeft. Extra gek, omdat één van de ministers thuis zit met Corona. Tja. Wel tegen anderen roepen dat je thuis moet blijven met klachten, maar het zelf vooral niet doen. Zal wel allemaal aan mij liggen. Ik vind het tenminste een gênante vertoning.

Ook gênant vind ik wat er nu gebeurt met Omtzigt. De CDA-top heeft hem in de pers proberen te kleineren, door te vertellen hoe labiel en emotioneel hij de laatste tijd is. Er is een gruwelijk stuk over hem geschreven en er wordt gesproken van een fluistercampagne.
Dat deze man een burnout heeft, lijkt me superlogisch. Hij heeft de waarheid boven tafel gehaald, en werd daarbij enorm tegengewerkt door zijn eigen partij. Dat moet heel zwaar zijn geweest. Deze man is verantwoordelijk voor een stuk of 7 zetels in de kamer. Zo veel voorkeursstemmen heeft hij gehad. En dit is hoe zijn mede partijgenoten met hem omgaan wanneer hij ziek thuis zit. Echt, absurd.
En dan, wanneer mensen hierover vallen, worden er opeens door CDA-topmannen posts geplaatst waarin staat hoeveel ze Omtzigt steunen en hoeveel beterschap ze hem wensen. Hypocriet én gênant.
En laten we niet vergeten dat er ook rondom het lijsttrekkersschap bij CDA vreemde dingen zijn gebeurd.

Afijn. Er is opgeroepen om Omtzigt een kaart te sturen, om waardering te laten blijken. Dat doe ik. Laatst werd me op MD gezegd dat ik zelf ook niet om Omtzigt had gestemd. Klopt, omdat ik zeer goede redenen had niet op het CDA te stemmen.
Wat een slangenkuil.


Anyhow.
Ik ga zo nog even aan mijn blog werken en dan daadwerkelijk aan het werk gaan vrolijk
25 mrt 2021 - 101x gelezen
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 36 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende