Miracle Morning 13

Het was vanochtend buiten veel kouder dan vorige week. Vooral een koude wind.

Mijn leven heeft gisteren volledig in het teken gestaan van het halen van een deadline. Ik ben er BIJNA! Toen mijn vriend gisteravond rond 20.00 uur belde, moest ik nog ongeveer de helft van een artikel en ik merkte hoe erg ik er tegenop zag om dat laatste stukje te doen. Dat doe ik dus vandaag. Ook lees ik vandaag de teksten nog een keertje door, om wat fouten eruit te vissen. En dan gok ik dat ik echt wel voor een uur of 11 de boel af kan hebben.

En dat is zó fijn. Ik wil vandaag daarna vooral wat dingetjes in en om het huis doen. De was draaien, wat dingetjes misschien hier en daar opruimen. Wat facturen maken, want het is de eerste van de maand (en ik rond een opdracht af vandaag). En natuurlijk ook echt even rust pakken. Vanavond ga ik naar mijn vriend, en blijf daar ook slapen. En dinsdag wil ik dan besteden aan het aanpakken van mijn verhaal voor een bundel.

Woensdag en donderdag heb ik dan mijn vaste opdrachtgever en op vrijdag heb ik weer ruimte voor mezelf.

Aan de ene kant is dit best spannend. Nu heb ik nog maar 1 opdrachtgever voor 2 dagen in de week. Dat is wel even wat anders dan alle hectiek waar ik zo lang in heb gezeten, maar het is ook echt even goed. Ik heb het nodig, een stukje rust. Het onbekende is wel wat spannend, van zekerheid van inkomen naar een 'geen idee wat ik de komende tijd ga doen'.
Wel merk ik steeds meer dat ik af wil van de kleine bedrijven. De eenpitters en MKB. Het is enorm persoonlijk, maar tijdrovend en ook wel echt vervelend. Ik merk dat het constant een soort strijd is, want het gros van de MKB'ers komt met slechte verhalen, wil geen tijd investeren en zetten zich vervolgens neer als betweters. Het is véél werk voor een paar honderd euro en door mijn ervaring nu bij grotere bedrijven, weet ik dat dit allemaal wat gemakkelijker loopt.

Maar die grote bedrijven hebben juist weer het nadeel dat het onpersoonlijk of zelfs dominant kan zijn. Die anderhalf jaar bij een groot bedrijf, was enorm interessant, maar ook enorm stressvol.

En dus wordt het echt tijd om te beslissen wat ik wil gaan doen. Het hele 'aan eigen projecten werken' spreekt me nog het meeste aan. Maar die betalen de huur en overige vaste lasten nog niet. Lastig. Misschien dat een periode van rust me zal helpen met meer inzichten. .
01 mrt 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende