* Mijn schilderkunsten

Mijn vriend is echt een enorm creatief persoon. Hij tekent, schildert, fotografeert en etaleert. Hij heeft toffe verhaalideeën en is nu mijn kritische feedbacklezer voor mijn volgende boek. Ik vind het te gek hoe creatief hij is - ik hou daar wel van.

Zelf ben ik op zich wel creatief, maar vooral met woorden. Tekenen en schilderen heb ik me nooit echt aan gewaagd, omdat ik - zoals mijn moeder het netjes brengt - een hele naïeve stijl heb. Basicly; ik teken zoals een vijfjarige. Al vind ik het alsnog wel leuk om creatief bezig te zijn. Een aantal jaar geleden maakte ik allerlei cupcakes met geboetseerde figuurtjes erop en ik vind dat het er ook best mooi uitziet als ik ga kleuren. Maar ja, kleuren vergt niet écht een talent natuurlijk.

Een tijdje geleden werd er geopperd door een van zijn vrienden om eens te gaan schilderen. Mijn vriend kon wel een schilderles geven. Ik dacht: tof, dan leer ik tenminste wat technieken. Het feit dat ik niet eens weet hóe ik moet beginnen, is ook een reden waarom ik het nooit heb gedaan. En dus kwamen we met z'n vieren bij elkaar. Mijn vriend, ik en twee vrienden.

In de eerste les moesten we een achtergrond maken en daarin spelen met kleur. De les erna gingen we een potje naschilderen. Dit is wat ik na twee lessen op het doek kreeg:Ik ben er best tevreden mee. Ik zie wel dingen die beter kunnen, en het schilderij is ook nog niet af, maar het is veel beter geworden dan ik had gedacht.

Gisteren was de beste vriendin van mijn vriend bij mijn vriend. Ze was aan het tekenen en mijn vriend ging schilderen. Ik zei: 'goh eigenlijk vind ik het ook wel leuk om te schilderen. Ik weet alleen niet zo goed hoe.'
Dit was andere verf, aquarel, en mijn vriend gaf me wat tips en vertelde me hoe ik een potje met narcissen na kon schilderen.

Ik begon enthousiast. En toen ik de vorm op papier had gezet van het potje zei ik: dit is net een theekopje. En opeens besloot ik spontaan om er dan maar een theepotje van te maken. Ook dit schilderijtje is nog niet af, maar ik vind hem al best leuk. Het lepeltje is wel wat mislukt, maar mijn vriend had nog wel wat tips om het beter te maken. Ik moet ook nog iets op de achtergrond doen.
Ja, toch wel trots op mijn eerste schilderpogingen. Nu allebei nog afmaken vrolijk
10 feb 2020 - 364x gelezen
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 35 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende