Mijn huis leuker maken

Jaren geleden zei een vriendin tegen me dat mijn huis niet voelde als ‘mijn huis’. Zo kon je niet zien dat ik bijvoorbeeld een boekenliefhebber ben. ‘Alleen je geschreven boeken staan er, maar dat is het.’
Eigenlijk zei ze dat mijn huis persoonlijkheid miste. Alleen wat indirecter. Nu, jaren later, ben ik eindelijk langzaamaan begonnen met het personaliseren van mijn huis. Dat begon met een nieuwe vitrinekast, waar ik boeken in heb gezet (zowel mijn geschreven als een aantal van de boeken die ik graag las) en waar wat Lego bouwwerkjes in en op staan.
Verder staan er wat theepotjes in en andere dingen die belangrijk voor me zijn.

Dit jaar veranderde ik nog meer, door een Amerikaanse diner te kopen. En ik ben daar nog steeds superblij mee. Maar ik ben er nog lang niet. Ik ben niet goed in decoreren en opruimen. Maar het is wel iets dat ik graag beter wil kunnen. Ik ben wat dat betreft toch meer een zakenvrouw, maar ik realiseer ook steeds meer dat een fijne woning zó belangrijk is. Het helpt voor rust in mijn hoofd. Alles is te leren, nietwaar?

Maar goed. Die rust heb ik nog lang niet. Ik heb nog héél veel te doen. Het is nog steeds chaos en ik vind het lastig om het overzicht te creëren dat ik wil.

Vandaag heb ik een verzamelingetje edelstenen/mineralen binnen gekregen. Ik heb hier en daar een steentje en ik heb het altijd al tof gevonden. Zeker als je meer van die stenen bij elkaar hebt in allerlei mooie kleuren. Zo bijzonder, dit soort dingen. Wat ik kocht was gewoon een simpele ‘willekeurige stenen voor vast bedrag’. En ik heb dus werkelijk géén idee wat voor een soort edelstenen/mineralen het zijn. Ik kan er een paar identificeren, maar goed… weinig kennis van. Altijd als ik in winkels al verzameling zag liggen dacht ik: ‘supermooi’ en wilde ik het kopen, maar deed ik het niet, omdat ik niet wist wat ik ermee wilde.

Nu vond ik dus dat ik er wel wat mee kan en dat het past bij mijn hele ‘huis fijner maken voor mezelf met dingen waar ik blij van word’.Nu nog een mooiere schaal, maar dat komt ook goed.

En deze vond ik extra mooi:Die laatste is Lapis Lazuli. Dat weet ik wel, want die had ik los gekocht. De rest… Geen idee. Maar mooi zijn ze wel!

Misschien dat ik er nog een paar extra bij aanschaf. Staat toch wel heel mooi zo, op de tafel van mijn Amerikaanse diner. Ergens wel een ‘mismatch’, maar tegelijkertijd maakt dat het juist leuk. Mijn huisje. En dus dingen die ik leuk vind.
06 dec 2021 - bewerkt op 06 dec 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende