Mijn 2019

Het jaar is bijna om. Tijd om terug te kijken. Ik heb een bijzonder jaar gehad. Ieder jaar wil ik aan het begin een woord noemen, wat mijn ‘doel’ wordt. En dat was dit keer: ‘beter’.

En ik kan wel zeggen dat dit uiteindelijk wel klopt. Het heeft een hele lange aanloop gehad, maar sinds juli gaat het duidelijk beter.

Eigenlijk heb ik het hele jaar geen geld gehad - of misschien zelfs mínder dan voorheen. Het was een grote worsteling. Het jaar begon op zich goed, met een klus die leuk geld opleverde, maar toen ik daar niet meer nodig was, werd het problematisch. Ik kon moeilijk opdrachten binnenhalen en vooral de zomer was zwaar.

Het jaar was extra zwaar, omdat ik ook weer een flinke HS-aanval had. Ik had sowieso een ontsteking die er al twee jaar zat en die echt te erg werd. Ik besloot dat ik echt stappen moest ondernemen. En daarom ging ik naar een NLP-coach, een personal trainer én iemand die naar mijn voeding kijkt, op basis van hormonen.
Ik moest mijn eetpatroon omgooien en dat kostte me veel meer moeite dan ik dacht. Omdat ik echt een hormoonbehandeling aanging, werd ik een soort emotioneel wrak. Ik heb zo vaak huilend op bed gelegen, terwijl ik verging van de pijn. Ik las van alles over HS en besefte: dit is iets dat áltijd zal blijven. Ik wist al langer dat het chronisch is, maar het besef kwam toen pas echt binnen.

Door mijn veranderingen in mijn eetpatroon, ontdekte ik dat ik o.a. heel slecht op pinda's reageer. Na mijn verjaardag at ik elke dag een paar pinda's. Een week later had ik ontstekingen op plaatsen waar ik nog nooit ontstekingen heb gehad. Hoe meer ik las, hoe depressiever ik eigenlijk werd.
Ondanks mijn eetpatroon, werden de ontstekingen niet minder, en dus ging ik terug naar de dermatoloog om de boel te laten opereren.
Een operatie die ik al een paar keer eerder heb gehad, maar deze keer werd er een veel groter gebied aangepakt. En dat viel me zwaar. Ik kon helemaal niets met mijn armen, want aan twee kanten geopereerd was afhankelijk van een goede vriendin, die mijn wonden moest verzorgen en de rest van mijn vrienden liet helemaal niets horen. Het herstel duurde veel langer dan ik dacht en het was frustrerend dat mijn energie ook meteen zo laag was. Ik heb dagenlang alleen maar in de stoel gehangen.

Een mislukte Tinderdate, nog meer frustraties. En toen opeens een bericht van iemand, die met me meeleefde en gewoon eens ergens een bakje thee wilde drinken, zomaar, zodat ik me eens wel gehoord voelde. Ik dacht: Waarom niet? ik zit me toch thuis flink te frustreren. Op 1 juli zagen we elkaar en bleken we het heel gezellig te hebben. We zagen elkaar nog een paar keer en ik kwam zelfs op zijn verjaardag.
Eind juli had ik opeens een relatie. Iets dat ik totáál niet had verwacht. En we zijn nog steeds happy samen. Dankzij mijn vriend ook wat leuke andere mensen leren kennen en dat was iets waar ik zeker behoefte aan had. Zodat mijn kring groter is dan alleen mijn eigen kleine vriendenkring die nooit iets laat horen.


Eind juli besefte ik ook dat ik mijn werk grondig anders aan moest gaan pakken. En dus ging ik op zoek naar een interimklus, voor meer zekerheid. De eerste waar ik op reageerde werd ik het nét niet, maar vlak daarna werd ik gebeld door een recruiter voor een toffe copywritingklus. Ik ging op gesprek en de mensen waren enthousiast over me.
Eind september mocht ik beginnen en ik zit er nog steeds. Omdat het een zeer goedbetaalde interimklus is, heb ik EINDELIJK weer wat geld en zelfs wat op mijn spaarrekening kunnen zetten. Ik heb een iemand terug kunnen betalen en de vooruitzichten zijn positief.

Ik heb wel wat meer schulden dan voordat ik het jaar begon. Dat heeft met name te maken met de aanrijding begin oktober. Mijn auto was total loss verklaard en er moest een nieuwe komen. Mijn ouders hebben die voor me voorgeschoten en zodra ik het geld van de verzekering krijg, mag ik ze terugbetalen.
Die aanrijding was wel een heftige ervaring. Maar wonder boven wonder ben ik er zonder kleerscheuten uit gekomen.

Dus nu zit ik hier. Een jaar later. Met een relatie, leuke nieuwe contacten, een fijne interimklus voor drie dagen in de week en meer geld.

Mijn jaar is absoluut beter geworden. Al was het wel een hele opgave om hier te komen.
25 dec 2019 - 330x gelezen
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 35 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende