Meubels

Jarenlang was er geen mogelijkheid om meubels te kopen. Sinds anderhalf jaar gaat het gelukkig beter. In maart besloten huisgenoot en ik om twee wanden in de woonkamer te verven, een lichtgrijze (kiezel) kleur. Het gaf voldoening om te zien hoe het opknapte. In een folder van Jysk zagen we een prachtige meubel-lijn, Vedde. Het is wild eiken. Een salontafel en bureau gekocht. Deze moet zelf in elkaar gezet worden. Stevig materiaal en zware dozen. Het was wel aanpoten om het boven te krijgen (bovenwoning).

Ik wist niet dat Jysk zulke leuke spullen had. Op de voorkant van de folder zag ik altijd tuinmeubels staan en keek ik niet verder. Zo kom je nog eens ergens achter.

Na de eerste meubels een lange wand geverfd (gebroken wit), de woonkamerdeur met omlijsting, vensterbanken en kozijnen. Staande zwarte lampen gekocht bij Leen Bakker. Ik ben er helemaal verliefd op. Witte, brede jaloezieën voor de woonkamerramen. Gaf gelijk een luxe uitstraling. Daarna een tv-meubel. En een bureau voor huisgenoot. Ook deze in elkaar gezet. Toen de keuken aangepakt. Een dressoirkast die bijna van ouderdom uit elkaar viel vervangen door een kast uit de woonkamer. Ik moet zeggen dat het goed tot zijn recht komt. Kan er veel spullen in kwijt. Het werd fris en knapte zienderogen op. Het plafond in drie dagen gedaan. Bovenhands werken, zelfs met roller op steel, is erg intensief. Verf van Flexa kochten we steeds in de aanbieding, net als de overige spullen. Veel schoonmaken en schuren, voor het beste resultaat. De radiatoren in de verf gezet, het bleek dat we nog een bus hadden staan. En de laatste, kleine dingetjes. De hele woonkamer en keuken zijn gedaan. Een ladenkast gekocht voor in de hal. Want daar maakten we ook een begin mee. Als je eenmaal bezig bent ....Toiletdeur, radiator, trap en binnenkant van de buitendeur aangepakt. Nieuwe, stevige mat neer gelegd. Plantjes in de woonkamer. De ladenkast is te massief voor in de hal, deze heeft een prachtige plek gekregen in de woonkamer. Alles met elkaar geeft het een trots gevoel !

Alle werkzaamheden in de vakantie gedaan. Twee weken vrij en later nog een week. Langzamerhand gaan we verder met de hal. In de keuken moeten nog witte, brede jaloezieën komen en de eettafel is aan vervanging toe, maar dan is het ook af. Gisteravond alleen thuis en als ik dan om me heen kijk dan ben ik heel tevreden. Trots op huisgenoot die meubels in elkaar zette en hard werkte om alles mooi te maken.
16 sep 2020 - bewerkt op 16 sep 2020 - 385x gelezen
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Groningse
Groningse, vrouw, 50 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende