Lezen

Tijd niet geschreven over lezen, omdat ik al maanden niet gelezen had. Het wilde niet. Focus was er niet goed voor en dus heb ik me meer gericht op andere vormen van ontspanning.

Laatst kreeg ik een pakket in de bus. Doos was van een bekende, internationale, uitgever, maar verder stond er geen afzender op. Ik had niets besteld. En ook binnen in het pakket, geen briefje.

Maar de inhoud van de enorme doos was wel heel tof: er zat een manga-verzamelbox van een serie waar ik nog nooit van had gehoord. 20 volumes bij elkaar gebundeld, gloednieuw. Netjes in de verpakking. En het oogde - en klonk - als een serie die me wel redelijk zou liggen.Geen afzender dus. Geen idee waar het pakket vandaan komt. Nou ken ik echt onwijs veel mensen uit de boekenwereld. Schrijvers, lezers, uitgevers. Erbij opgeteld heb ik regelmatig met uitwisselingen meegedaan, waarbij ik iets voor iemand kocht en iemand anders weer voor mij - soms zelfs in de vorm van Secret Santa, waardoor je niet eens weet wie de afzender is.

Het wordt voor mij dus echt heel moeilijk te achterhalen van wie het vandaan komt. Maar ben er wel enorm dankbaar voor. Vind het echt een superlief gebaar.

Maar goed. Door de box die ik kreeg, begon mijn 'zin' in manga te groeien. Eerst wilde ik graag anime kijken, en niet lezen. Dus heb ik een animeserie gekeken waarvan ik ooit de eerste aflevering al had gezien. Serie was geweldig en het smaakte naar meer. Ik wilde eigenlijk ook wel weer gaan lezen, maar voelde me nog steeds niet helemaal 'in de leesvibe'.

Ik begon Youtube-filmpjes te kijken met mensen die zichzelf uitdagen om in een bepaalde periode een x-aantal manga's te lezen. Ik kwam een video tegen van iemand die 30 dagen achter elkaar elke dag een ander 'deel 1' van een manga leest en erover deelde wat hij ervan vond. Daar zat ook de reeks 'promised neverland' tussen. En hij zei zoiets als: 'ik ben zo blij dat ik nog niets wist van deze serie en dat ik er blind in ging, want de verrassing aan het einde van hoofdstuk 1 was daardoor heel groot.'


'Goh,' dacht ik. 'Dat klinkt interessant!' En ik bedacht me, dat hoe meer video's ik ga kijken, hoe groter de kans is dat ik toch een spoiler tegen zou komen. En dus begon ik met lezen. En jawel hoor, precies zoals de man in de video al zei, was ook ik totaal overdonderd door de plottwist aan het einde van het eerste hoofdstuk.

Inmiddels ben ik aan het zesde boek begonnen. En na maanden niet gelezen te hebben, vlieg ik er nu door. Deze reeks is echt geweldig! Wie het ook aan me gegeven heeft, het past echt helemaal bij me.

Nou zou ik ook graag andere boeken willen lezen en niet alleen manga, maar ik denk wel dat dit een perfecte opbouw is om weer meer in de leesstemming te komen. Ik had dit echt even nodig.

Het helpt mijn hoofd leeg te maken, na alle toestanden van de afgelopen tijd, en het is een vorm van ontspanning die er welkom is. Maar, nog belangrijker: het betekent dat de stress in mijn lichaam toch langzaam aan het afnemen is.

Stress is bij mij vaak de grootste oorzaak waardoor lezen niet meer wil. En het is ook echt zo, dat ik langzaam maar zeker de veranderingen zie die ik nodig heb. De WW-uitkering is goedgekeurd. Drie maanden lang heb ik in ieder geval nog iets van zekerheid. Dus nu is het: solliciteren én tegelijkertijd ervoor zorgen dat ik schrijfopdrachten via mijn bedrijf binnenkomt.

En dat lijkt te lukken! Eindelijk. De netwerkgroep begint zijn vruchten af te werpen en ik word nu zelfs bij de top gezien als iemand die de juiste kennis en ervaring heeft.

Er zijn nog steeds uitdagingen. Flinke. En voorlopig zullen die er ook wel blijven, maar het is tenminste een begin. En dat voelt fijn. Het zonnetje lijkt weer meer te schijnen. Niet alleen letterlijk.
28 apr 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende