Lezen

Ik heb eindelijk weer een beetje de leesvibe te pakken. 2 boeken pas gelezen dit jaar, maar ik merk dat ik echt weer zin heb in lezen. De twee boeken die ik las vond ik niet echt leuk en lazen traag. Dat hielp niet mee.

En ik heb een app gevonden waarbij je meer statistieken bij kunt houden dan bij Goodreads. Heel fijn, want eerder deed ik zulke dingen allemaal handmatig en dat was best veel werk. Fijne is ook dat ik geen lezers van me op deze app heb, waardoor ik ook bij bepaalde controversiele boeken gewoon kan aangeven wat ik ervan vond. Voor mijn eigen 'administratie'.

De totale statistieken bij deze app zijn zoveel beter. Zo zie je tenminste welke auteur je in een jaar het meeste las, welk genre, wat voor een paginanummers, etc. Dus vanaf nu houd ik de boeken die ik lees niet alleen bij in Goodreads, maar ook in deze app. Kans is wel aanwezig dat niet alle boeken in deze database staan, dus daar zit dan misschien iets meer tijd in. Maar goed..

Omdat ik het leuk vind om doelen te stellen, en mezelf een beetje uit te dagen, wil ik sowieso een lijstje maken van boeken die ik de komende maand wil lezen. En dat is wel iets dat ik gemist heb, want ik deed dit eerder maandelijks.

Nou is maart al halverwege, dus ik verwacht niet heel erg veel te kunnen lezen. Sowieso wil ik nu eindelijk eens Sweet Tooth - de volledige bundel uitlezen. Dit is de comic waar de gelijknamige serie op gebaseerd is. Véél duisterder dan de serie trouwens ook.
Ook wil ik de 4 hour Workweek van Timothy Ferris uitlezen. Dat is een non-fictieboek dat vaak door succesvolle mensen wordt aangeraden.

Beide boeken was ik al aan begonnen, maar ze zijn ook allebei best dik. Ik verwacht dat Sweet Tooth makkelijker uit te lezen is dan de 4 Hour Workweek. Sweet Tooth is immers een comic.

Mocht ik nog ruimte over hebben, dan wil ik graag verder met de boeken van Percy Jackson. Ik moet er nog twee delen van lezen en dan heb ik de serie tenminste klaar. En ik wil eigenlijk ook heel graag eens met de boeken van Brandon Sanderson gaan beginnen. Maar, ik ben bang dat dit niet in maart zal lukken.

We gaan het meemaken. Ik ben blij dat lezen eindelijk weer eens aan me trekt.


Hoeveel boeken ik dit jaar zal lezen, geen idee. Maar hopelijk worden het er een stuk meer dan de afgelopen twee jaar.
16 mrt 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende