Leven met pms

Het is soms lastig om er achter te komen wie je werkelijk bent. Wat is je identiteit, hoe wil je zijn. Op mijn 17 kreeg ik de stempel PMS. Tot mijn 17 veel verwarring, identiteit problemen. 2 weken voel ik me normaal, 2 weken ben ik anders, elke maand weer anders. Verdrietig,opgewekt, verward, emotioneel, bang, in mezelf gekeerd, aggresief, wantrouwend... . Hierdoor heb ik moeite mezelf te vinden. Keer op keer weer. Wanneer ik een relatie heb hou ik 2 weken in de maand van mijn vriend, de andere 2 weken.. dan weet ik het niet. Dan wordt het benauwd, ontwijk ik, wil ik teveel of te weinig bij hem zijn. Ik kus hem omdat het moet, zo ook de rest, maar het voelt vreemd. Elke avond zit ik buiten naar de sterren de kijken en me af te vragen wie ik ben.
Kom ik er ooit achter. Waarom zijn die weken zo anders, waarom ben ik dan een ander persoon. Als mensen me vragen of ik betrouwbaar ben, sociaal ben, opgewekt ben... wat moet ik dan zeggen. Dat weet ik maar voor 2 weken in de maand? De rest is een groot vraagteken. Dan is alles anders. Vrienden en familie begrijpen dit niet. Ik kan het ze natuurlijk niet kwalijk nemen. De ene week ben ik blij en kom ik op visite en klets ik met iedereen en maak ik lol, de dag erop kan ik me goed compleet afzonderen en alleen gaan zitten, zonder ook maar iets tegen iemand te zeggen. Mensen vinden dat raar. Is natuurlijk ook niet zo gek. Dit maakt het alleen niet makkelijk om mensen te vinden die je kunt vertrouwen. Bij wie kun je dit nou neerleggen.
Ik durf het in iedergeval niet meer, teveel mensen die me raar aankijken hierom. Ik probeer te accepteren dat dit is hoe ik ben, maar mijn omgeving kan dit niet. Daarom probeer ik maar zoveel mogelijk te doen wat andere van mij verwachten, als ik er de energie voor heb tenminste. De andere momenten zonder ik me af.
De enige vriend die ik alles kon vertellen ben ik sinds 2 jaar kwijt door omstandigheden. Gelukkig geen ruzie, maar ik voel me ontzettend alleen. Dan bedoel ik niet de mensen om me heen, maar meer met mijn gevoelens. Ik hoop ooit iemand te vinden die ook zo is. Dit ook in constante strijd is met zichzelf en zich constand aan moet passen aan de buitenwereld. Al is het alleenmaar om te weten dat ik niet de enige ben....
25 aug 2012 - bewerkt op 25 aug 2012 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van BJKeniji
BJKeniji, vrouw, 44 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende