Leuk geprobeerd

Het wereldwijde web. Bron van informatie en ontspanning.
En alles wat er verder bestaat en niet onder die noemer valt te scharen.
Het internet kan mensen verbinden. Je kunt met alles en iedereen van gedachten wisselen.
Maar er zit ook een valkuil in dit alles; niet iedereen is wie hij of zij zegt te zijn.
Achter het toetsenbord ben je onzichtbaar. Dat kan je ondervangen door een webcam te gebruiken, maar dat zal niet in alle gevallen mogelijk zijn.
En dat is nu even een puntje wat ik wil aanstippen. Eerder schreef ik al over een zekere chat-site, waar ook nog wel eens pikante voorstellen gedaan worden.
Als iemand zich voordoet als een -pak 'm beet- 50 plusser en hij of zij kent het verschil niet tussen me en mijn, dan val je toch genadeloos door de mand. Want pas de laatste jaren is het fenomeen (dankzij? )breezer-taal en een gebrekkig taalonderwijs zich keihard aan het manifesteren. De oudere generaties hebben wat dat aangaat doorgaans een betere taalbeheersing, een enkele uitzondering daargelaten.

Erg lachwekkend zijn ook altijd de auto-advertenties met daarin de aanprijzing: auto verkeerd in nieuwstaat. Ach ja, d-tjes en t-tjes op de goede plaats zetten is niet iederen gegeven.
Bovenstaande even als zijsprong, nu terug naar het onderwerp: iemand die zich voordoet als 50-jarige en dergelijke taalfouten maakt. Ik ga niet reageren en terechtwijzen, eens zien of er nog meer van dergelijke uitglijders gemaakt gaan worden.
Ik lach gezellig in mijn vuistje.
Of had ik nu me moeten schrijven, geheel conform de stroming? nahnah
26 apr 2015 - bewerkt op 26 apr 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Alfamannetje
Alfamannetje, man, 123 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende