* Lego-hype

(er staan foto's in deze tekst, geen idee of ze goed werken, gaat nog wel eens mis)

Sinds december ongeveer ben ik weer hooked aan Lego. Als kind was ik hier altijd al mee bezig, en toen ik met kerst van mijn vriend een klein Vrijheidsbeeldje kreeg van Lego, ontdekte ik hoe leuk het ook alweer was. Ik heb echt genoten van het in elkaar zetten. Het is een stukje ontspanning, maar ook uiting van creativiteit.

We bedachten al vrij snel om rond kerst een kerstdorp te bouwen van Lego. Omdat mijn vriend net als ik gewoon erg veel met Lego heeft gedaan in het verleden en ook nu.

En dus besloten we samen op zoek te gaan naar Lego en de collectie flink uit te breiden. Daarin ben ik misschien wel wat doorgeslagen, maar er zijn ook zo ontzettend veel gave dingen verkrijgbaar, en ik heb voor het eerst sinds jaren ook echt de mogelijkheid om het te betalen. En dat is tof. Ik heb zó lang amper iets leuks voor mezelf kunnen doen, dat ik hier echt van geniet.

Anyhow. Mijn vriend vond dingen in Kringloopwinkels en begin dit jaar - voor Corona - vonden we ook wel wat toffe Lego bij rommelmarkten. En ik kocht een hoop sets.
Nu zijn we bezig met het proces om alle Lego te gaan sorteren en beter overzicht te krijgen. Er zijn al wat Ikea-ladekasten gekocht (die nog in elkaar moeten) en we hebben wat sorteerbakken. En ik zei donderdag tegen mijn vriend: 'even geen nieuwe Lego meer, eerst alles maar uitzoeken.'

En toen zag ik vrijdag per toeval een advertentie in een lokale Facebookgroep, eentje met alleen maar vrouwen. Deze dame had haar huis wat opgeruimd en bood dingetjes te koop aan. Jurkje, boeken, schaaltjes. He, is dat Lego? Toch maar even kijken.
Het zag er op zich wel interessant uit, al kon ik niet goed opmaken hoeveel en wat het precies was, maar ik herkende wel één thema: Castle. En ik wist dat mijn vriend dat heel gaaf vindt (en ik eigenlijk ook wel, haha). En dus stuurde ik een berichtje, met de vraag hoeveel ze ervoor wilde hebben. Ze wilde alles sowieso in één koop wegdoen.

Ze vertelde me dat het best veel was, en dat het om drie generaties Lego ging. En oja, er zaten we drie kastelen bij die ieder al 100 euro per stuk hadden gekost. Ze wilde er toch wel 200 voor hebben.

Goh, dacht ik. Dat is werkelijk voor het éérst dat iemand een bedrag noemt dat een stuk lager ligt dan wat ze ervoor betaald hebben. Meestal wordt Lego namelijk vooral meer waard, en dat geldt met name voor sets die niet meer worden gemaakt. Ik vroeg of ik eventueel even mocht kijken en als het wat was, dat ik dan met tikkie kon betalen. Dat was goed.
En dus die kant op gereden.

En wow. Het was echt. Héél. Véél. Lego. Allerlei verschillende thema's. Vintage Lego uit de jaren 60, Harry Potter, Castle, Duplo (dat laatste interesseert me dan weer niets). Uiteraard moeilijk te bepalen of het allemaal nog compleet is, maar wat ik zo in eerste oogopslag zag, zag het er goed uit. Niet afgekloofd, daadwerkelijk Lego (en geen nepLego). En ik dacht: dit is echt een megagoede deal. Ondertussen kreeg de beste dame nog meerdere berichten binnen voor deze partij Lego, en dus besloot ik niet eens te onderhandelen. 200 euro hiervoor, deal. Geld overgemaakt, en de hele bende in mijn auto gestopt.En dat was niet alles, ook voorin op de bijrijdersstoel stond echt enorme doos met Lego nog. En ik had nog twee van die ouderwetse tonnen in de auto staan.

Thuis rustig aan bekeken wat ik ongeveer heb. En ik viel van de ene verbazing in de andere. Zo kwam ik twee dozen tegen, waar nog gesealde zakjes Lego in zaten:ook zat er een prachtige houten kist in, afkomstig uit de jaren 60, gevuld met echt oude vintage lego:

Er zitten echt superoude sets tussen, en hele gave kastelen. En... en... Naja. Echt héél erg veel.


De boel is wel erg stoffig en smerig, dus nu begonnen met schoonmaken. Kan ik meteen zien wat er nou eigenlijk precies tussen zit en dan meteen alvast in groepen sorteren. Ikea kasten staan nog niet, maar kan best al een begin maken.

Dus, de eerste lading schoongemaakt. De eerste van... véél. Dit gaat een extreme klus worden, maar wat zal het gaaf en belonend zijn als ik dit voor elkaar heb vrolijkIk voel me soms best een klein kind, maar schaam me nergens voor.
04 aug 2020 - bewerkt op 04 aug 2020 - 358x gelezen
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 35 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende