Kerstboom

Drie dozen met kunstkerstboom en versieringen uit de inpandige berging gehaald en met een karretje naar het appartement gebracht. We hadden de banken al aan de kant gezet zodat er alle ruimte was. Voorzichtig de spullen uit de dozen en ik zorg ervoor dat alle takken op kleur bij elkaar liggen. Vriend zet de boom in elkaar. Samen halen we de takken uit elkaar zodat het een volle kerstboom wordt. Daarna halen we de lichtjes uit elkaar. Ondanks dat ik het elk jaar netjes oprol, zit er altijd wel iets in de knoop. Maar met geduld komt het goed. We hebben twee strengen met veertig lampjes elk. Ik hang ze in de boom, vriend kan dat niet want hij heeft daar geen geduld voor. De lampjes hangen naar tevredenheid. We doen de stekkers in het stopcontact en zien dat één streng het niet doet. We draaien alles aan, kijken of het goed aansluit. Helaas. We besluiten om nieuwe te kopen. Want deze lampjes hebben we al jaren. En één streng is gewoon te weinig. In de auto, naar de winkel. Daar kopen we vierhonderd kleine lampjes. Je kan ze laten twinkelen want er zit een acht-verschillende-twinkelprogramma op. We kiezen voor warm licht. Tevreden naar huis. Eenmaal in de boom en aangesloten genieten we, wat ziet het er prachtig uit ! Dan de versieringen er in. Het is grotendeels in rood (mat en glans). Al hebben we ook een aantal andere dingetjes, zoals zilveren klokjes, een goudkleurige kaars (vre-se-lijk, maar het is de favoriet van vriend), een teddybeertje, een lichtblauwe kerstbal en nog wat zilveren exemplaren.

Erg mooi geworden en dat komt ook door de nieuwe lampjes. Sfeervol en warm. Als de boom klaar is geven we elkaar een high-five. Het is weer gelukt !

Vanmorgen postzegels gekocht omdat ik dit weekend de kerstkaarten ga schrijven. Het zijn er niet veel, een stuk of tien.

Heb jij een kerstboom staan, of ben je dat van plan, of gewoon niet ?
08 dec 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Groningse
Groningse, vrouw, 52 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende