Illusies

Als je niet kunt zien, ontgaan je best veel dingen die als algemene kennis beschouwd worden. Althans, mij in ieder geval wel. Sommige dingen moeten toevallig aan je verteld worden of moet je ergens gelezen hebben om ze te leren, omdat het je in de supermarkt nu eenmaal niet opvalt dat er groene én rode appels bestaan of hoe een brug opengaat. En, ik kom ze nog steeds tegen: dingen waar ik een totaal verkeerd, of zelfs helemaal geen beeld bij heb. Vandaag ben ik weer twee illusies armer.
Ik leerde dat vanille niet zwart is. Ja, het stokje wel, maar vanille zelf is dus blijkbaar geel, werd me verteld. Dat zal ik dan maar geloven.
En toen ik een perenijsje openmaakte, kwam ik opeens tot het besef dat ik helemaal niet weet welke kleur een peer heeft. Dat vond ik best schokkend. En lachwekkend. Maar, de schil is dus groen en het vluchtvlees 'wittig', volgens mijn vader.
Meestal zijn die dingen ook helemaal niet zo belangrijk om te weten. Ik eer een peer omdat ik dat lekker vind, niet omdat ik zo van groen houd. Maar ik wil toch graag van zoveel mogelijk dingen weten hoe ze eruitzien. Toch wel fijn als je weet waar men het over heeft als er woorden gebruikt worden als u-bocht, v-hals en t-splitsing.
Ik ben heel benieuwd hoeveel en wat voor illusies ik nog meer heb. Maar het zijn er in ieder geval weer twee minder dan gisteren.

03 aug 2018 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van minimeisje
minimeisje, vrouw, 26 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende