Ik ben single. NOU EN!

Ik ben single. NOU EN!

Steeds vaker heb ik het gevoel dat ik mij moet verantwoorden over het feit dat ik single ben en niet wil daten. Hier moet altijd een reden achter zitten en mensen vragen hier dan ook naar. Wat nou als er helemaal geen reden achter zit. Wat nou als ik gewoon even alleen wil blijven? Dat zou toch gewoon moeten kunnen? De maatschappij denkt hier naar mijn weten anders over.

Ja tuurlijk er kan een reden achter zitten. Bij mij is dat ook zeker zo. Ik heb in het verleden iets meegemaakt, waardoor ik heb besloten nu eerst aan mij zelf te werken voordat ik anderen hierin meeneem. Dat is niet iets wat ik wil, maar waarschijnlijk wel wat ik nodig heb. De een zal hier anders in staan. Waarom heb jij geen vriendje? Je bent toch zo leuk? Je vindt echt wel iemand!

Waarom zou ik iemand moeten vinden? Ben ik alleen niet voldoende? Tel ik alleen niet mee?

Ik merk dat dit niet een mening is die veel mensen delen. Als iemand aan je vraagt hoe het met je liefdesleven is en je reageert er op deze manier op krijg je vaak een andere reactie. ‘Als je met iemand samen bent dan denk je er anders over.’ ‘Ik wil gewoon weten hoe het met je gaat.’ Ik besta toch niet alleen uit welke relatie ik heb? Ik ben mezelf en daar moet je het mee doen. Als ik alleen wil zijn, moet jij het daar mee doen. Ik wil bij mijzelf blijven.

Er zijn tal redenen te bedenken waarom ik niet op zoek ben na een relatie. Ik ben bang dat ik niet genoeg ben, ik ben niet leuk en dan is er altijd nog die achterliggende reden. Maar niemand denkt aan de grootste reden, namelijk IK WIL HET GEWOON NIET. Waarom mag ik dat niet vinden? Iedereen zegt dan wel oké, maar een maand later wordt de vraag weer opnieuw gesteld. Ik weet het goed gemaakt. Ik kom naar jou toe als ik het wel wil en wel op zoek ben. Kan je lekker samen met mij zoeken.

Ik beslis zelf.
29 jan 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van someonefm
someonefm, vrouw, 27 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende