Huidaandoening

Ik kwam een filmpje tegen waarin Deroofing werd uitgelegd. Dat is wat er is gedaan bij mij, vorig jaar tijdens mijn operatie. Heel apart om echt eens op beeld te zien wat er nou eigenlijk is gebeurd, vooral omdat het vorig jaar al de vierde en vijfde ingrepen waren en ik oprecht geen idee had. Het was wel ongeveer uitgelegd, maarja... dat is het dan ook.

Daarna kwam ik een filmpje tegen van de Pimple Popper, die eveneens iemand met HS had. En deze dame worstelde enorm met haar aandoening. Iets dat ik helaas ook herken, en dus zat ik al snel huilend naar die video te kijken. Vooral de reactie van haar stiefmoeder ging voor mij door merg en been. Te herkenbaar. Alleen bij mij was het m'n ex. De dame hier krijgt Humira, iets dat ik in Amerika meer voorbij zie komen. Geloof dat ze dit in NL ook wel hebben, maar meer voor de extremere gevallen, waar ik gelukkig niet onder val.

Nu ik alweer een paar maanden last heb van mijn HS, en vanwege de Coronacrisis ben ik nog niet teruggegaan naar mijn dermatoloog. Ik wil liever niet. Reden van mijn ontstekingen zijn duidelijk stress geweest. Maar ik zal uiteindelijk wel moeten gaan, want ik heb er last van.
Betekent weer aan de antibiotica. Mogelijk weer onder het mes. Al dat gedoe weer. Ugh.

Een andere reden waarom ik er meer mee bezig ben, is omdat ik besloten heb dat mijn volgende boek het thema HS gaat hebben. Ik had er al eerder ideeën over om er wat mee te doen, maar het is nu ook besproken met mijn uitgever.
Ik vind namelijk dat deze ziekte iets meer uit de schaduw mag komen. Dit gaat voor mij misschien wel het lastigste boek worden van allemaal, omdat ik hiermee echt veel persoonlijke ervaringen ga opschrijven.

Niet gemakkelijk.
Wel belangrijk. Wel goed.


Mochten mensen de genoemde video's willen zien (let op, kan wat schokkend zijn, daarom plaats ik de links en niet de video's):

Dit is de deroofing video:
https://www.youtube.com/watch?v=ftizgrBMzok

En dit de pimple popper:

https://www.youtube.com/watch?v=Q4a4SoRlJNs
20 aug 2020 - 406x gelezen
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 35 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende